Røde Kors redd for at fulle festivaldeltakere skal drukne

Røde Kors retter oppmerksomheten mot festivaldeltakere, og oppfordrer spesielt menn til å tenke seg om og la være å urinere fra bryggekanten.

Publisert: Publisert:

I sommer retter Røde Kors oppmerksomheten mot drukningsfare knyttet til bading i beruset tilstand under musikkfestivaler. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

  • NTB

– Vi har gjennom årene sett flere eksempler på at festivalglade mennesker har kommet ut for badeuhell som kunne vært unngått om man ikke hadde vært beruset, sier Sven Bruun, nestleder i Landsråd Røde Kors Hjelpekorps.

Festivalsommeren er godt i gang, og Bruun håper at Røde Kors' tilstedeværelse og «Festivalvettregler» kan bidra til at festivalgjengerne både nyter – og får en trygg festivalsommer.

– Vurderingsevnen både når det gjelder dybde, vanntemperatur og muligheten for å komme seg opp av vannet svekkes med alkoholinntak, så tipset er klart: Ikke bad når du er beruset, og for mannfolkene vil jeg understreke at å urinere fra bryggekanten eller fra ripa av en båt – det er risikosport i fylla, sier Bruun.

Han poengterer at drukningssituasjoner kan oppstå raskt, og maner festivaldeltakere til å passe på hverandre – og si ifra dersom det siste kveldsbadet virker uforsvarlig.

Ifølge Redningsselskapet har 37 personer druknet hittil i år, hvorav flesteparten druknet etter fall fra land eller brygge. Det er 15 personer færre enn i fjor, men også de maner til forsiktighet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Navnet på 16-åringen som omkom i forbindelse med skoleoppgave, er frigitt

  2. Ryfast slo fire rekorder: – Helt nydelig i Ryfylke

  3. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

  4. Tysklands største avis: Haaland kan bli gjenforent med gamlesjefen

  5. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

  6. Linda Hofstad Helleland åpner pengesekken for Rogaland