Svært få fullvaksinerte smittes av koronaviruset i Norge

Kun en av 2.000 av dem som er fullvaksinerte i Norge har fått påvist koronaviruset, ifølge Folkehelseinstituttet.

Bare en av 2.000 av dem som er fullvaksinerte i Norge har fått påvist koronaviruset, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Det tilsvarer 0,05 prosent.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Av 782.393 personer som fikk to doser koronavaksine med anbefalt intervall, fikk kun 382 personer påvist viruset, skriver FHI.

Av disse var det få som utviklet symptomer på covid-19-sykdom, viser data i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og Nasjonalt vaksinasjon per 9. mai.

– Dette viser at koronavaksinasjon gir vaksinerte svært god beskyttelse for dem som er fullvaksinerte. Samtidig minner det oss om at vaksinasjon ikke har 100 prosent beskyttelse mot smitte eller sykdommen det vaksineres mot, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.

En person er fullvaksinert mot covid-19 én til to uker etter den andre og siste vaksinedosen. De fleste vaksinerte personene som smittes av koronaviruset, får kun mildere symptomer av kortere varighet enn hos uvaksinerte.

– I de få tilfellene hvor fullvaksinerte utvikler alvorlig sykdom dersom de smittes av koronaviruset, er det viktig å gjøre nærmere undersøkelser for å forstå hva som kan ha vært årsaken, sier Bukholm.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  2. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

  3. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  4. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

  5. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  6. Dette har du neppe sett før på et julemarked