Bondelaget begeistret etter endringer i landbruksmeldingen

Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, er fornøyd med at regjeringen ikke fikk gjennomslag for alle sine forslag om endringer hos flertallet i næringskomiteen.

Bondelagskokk, Nils Henning Nesje, og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes (i midten), serverer frokost til landbruksminister Jon Georg Dale foran Stortinget i forbindelse med stortingsmeldingen for jordbrukspolitikken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) sier han er godt tilfreds, men det er også Bondelaget.

– Flertallet i næringskomiteen er enig med en samlet landbruksnæring i at vi ikke vil ha regjeringens landbrukspolitikk. Jeg er glad for at næringen er blitt lyttet til i denne prosessen, sier Bartnes.

Næringskomiteen på Stortinget la torsdag fram sin innstilling til jordbruksmelding, to uker etter at innstillingen ble utsatt av regjeringspartiene.

– Vi får flertall for viktige forslag som vil bidra til et mer framtidsrettet jordbruk, sier Dale til NTB.

Statsråden gikk opprinnelig inn for å kutte melkeregionene til ti samt avvikle dagens ordning for markedsregulering av korn og egg. Dette fikk han ikke gjennomslag for.

– Næringskomiteen stopper regjeringens ensidige fokus på kostnadseffektiv matproduksjon og vil beholde markedsordninger og velferdsordninger. Dette er helt avgjørende for at vi fortsatt skal kunne ha landbruk i hele landet, og for å sikre forutsigbarhet og rekruttering til næringa, sier lederen i Bondelaget.

(©NTB)

Publisert: