Polititeori: Mann i Bergen drepte kona for forsikringspenger

En 48 år gammel mann er varetektsfengslet, siktet for å ha drept sin 42 år gamle kone. Bergenspolitiet tror han kan ha vært ute etter forsikringspenger.

48-åringen ble varetektsfengslet i Bergen tingrett mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Småbarnsmoren ble funnet død i parets hus i Åsane i Bergen 25. april i år, men først lørdag ble ektemannen pågrepet. Da hadde politiet etterforsket saken i nærmere to måneder.

Foreløpig har politiet vært tilbakeholdne med å si noe om bakgrunnen for drapssiktelsen, men ifølge VG og Bergens Tidende skal mannens kommunikasjon med et forsikringsselskap ha bidratt til mistanken mot ham.

Ifølge VGs opplysninger, har politiet avhørt ansatte i forsikringsselskapet til ektemannen. De har forklart at 48-åringen skrudde opp livsforsikringen til seg selv og kona til flere millioner kroner – et par uker før kona døde.

Avisen skriver også at det ble funnet spor av sovemedisin i blodet til kvinnen og at obduksjonen viste tegn til at hun kunne ha blitt kvalt.

–Uforstående

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, to av dem med full isolasjon. Han erkjenner ikke straffskyld og anket fengslingskjennelsen på stedet. Mannens forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, sier til Bergens Tidende at klienten stiller seg uforstående til siktelsen.

–Han tar det veldig tungt. Han har mistet konen sin og har hatt en veldig vanskelig tid etterpå, sa forsvarer Erik Johan Mjelde etter det to timer lange fengslingsmøtet.

Siktede har hatt dialog med politiet over lengre tid, sier Mjelde, fordi dødsfallet ble regnet som mistenkelig.

Lukkede dører

På en pressekonferanse mandag sa politiet at de mener kvinnen mest sannsynlig ble drept og at det mest sannsynlig var ektemannen som gjorde det. Bakgrunnen for denne konklusjonen vil politiet foreløpig ikke ut med.

–Ektefellen varslet legevakten den morgenen kona ble funnet død. Legevakten varslet igjen AMK, som deretter varslet politiet. Grunnet avdødes alder og det forhold at dødsårsaken framsto som et mysterium, anså politiet det som et mistenkelig dødsfall og begynte å undersøke, sa påtaleansvarlig Ørjan Ogne. Kvinnen hadde ingen ytre skader da hun ble funnet.

Mandagens fengslingsmøte ble holdt bak lukkede dører, noe politiet hadde bedt om av hensyn til etterforskningen.

Paret var gift, og begge er norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse. De hadde ett felles barn. Han blir ivaretatt av barnevernet.

– Nå skal åstedet undersøkes grundig. Det gjenstår også en rekke vitneavhør, både i inn- og utland, sa Ogne.

Publisert:
 1. Bergen
 2. Bergen tingrett
 3. Vest politidistrikt
 4. Drap

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 3. Avhørte vitner kan ha husket feil

 4. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

 5. Slik så det ut ved Vålandstårnet onsdag kveld

 6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter