Tenåringsjente pågrepet etter knivstikking i Kristiansand

Politiet vil onsdag kveld forsøke å avhøre tenåringsjenta som ble pågrepet etter at to kvinner ble knivstukket på Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand.

To personer ble skadd da en kvinne gikk amok med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
To personer ble skadd da en kvinne gikk amok med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
To personer ble skadd da en kvinne gikk amok med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 17.31 onsdag kveld. Politi og ambulanse rykket ut til Coop Obs, og pågrep gjerningspersonen uten dramatikk et annet sted på Sørlandssenteret.

Politiet opplyser at de er ferdige med å etterforske de to åstedene inne på butikken, som dermed kan åpne igjen torsdag.

Videre sier politiet at de foreløpig ikke har oppdatert tilstand på de skadde. Den ene er en kvinne i slutten av tenårene, mens den andre er en kvinne i 20-årene. Begge skal ha vært ved bevissthet da de ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men skadeomfanget er ukjent.

Forsøker avhør

Videre forteller politiet at de vil forsøke å avhøre gjerningspersonen i løpet av kvelden. Tidligere onsdag sa operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt at hun var kjent for politiet fra før, men at det var uklart hva som ville skje med henne videre.

–Hun er i vår varetekt på politistasjonen Kristiansand, og jeg regner med de vil forsøke å avhøre henne i kveld, sier han til NTB, samtidig som han forteller at politiet vil komme med mer i en pressemelding senere onsdag kveld.

Politiet kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningspersonen og de to ofrene.

Skal ha truet flere

Senterdirektør Ruben Storevold sier i en skriftlig uttalelse til Fædrelandsvennen at Nokas' sikkerhetspersonell evakuerte senteret og ba butikkene om å stenge ned fram til de fikk oversikt over situasjonen.

Flere personer var imidlertid vitne til det kaoset som fant sted like etter at meldingene om at folk måtte holde seg unna andre etasje rullet ut over høyttaleranlegget.

Et av vitnene forteller til Fædrelandsvennen at jenta skal ha truet flere andre på senteret, mens et annet vitne opplyser at de to fornærmede ble knivstukket i magen og i siden.

Politiet kan foreløpig ikke bekrefte dette, men forteller at de fikk svært mange meldinger om hendelsen.

–Men jeg kjenner ikke til at noen andre skal ha blitt truet. Det er i tillegg få av de vi har vært i kontakt med som har vært vitne til selve ugjerningen, sier Eide.

Publisert:
  1. Kristiansand
  2. Sørlandssenteret

Mest lest akkurat nå

  1. Etter­lyser bil etter på­kjørsel av politi­bil i Klepp i helga

  2. Advarer mot glatte veier i Sirdal

  3. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lov­ordene

  4. 628 nye smittede på Nord-Jæren

  5. Korvetten AS begjært konkurs

  6. Ny analyse: Stavanger tåler flere cruise­turister