Budsjettavtale skal være i havn

De borgerlige partiene er enige om neste års statsbudsjett, erfarer NTB. Avtalen innebærer ifølge NRK ingen endringer i den omstridte bilpakken.

Publisert: Publisert:

Venstre-leder Trine Skei Grande går inn på sitt kontor på Stortinget lørdag.

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

KrF-leder Knut Arild Hareide sier «ja» til spørsmål fra pressen på Stortinget lørdag kveld om han er lettet og glad.

Da kom han rett fra et møte på Stortinget med de tre andre partilederne på kontoret til Venstre-leder Trine Skei Grande.

Samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre har kalt inn til pressekonferanse om neste års statsbudsjett klokka 19 lørdag kveld. Det ventes at partiene der vil opplyse at de omsider er kommet til enighet om en avtale for neste års statsbudsjett.

Partilederne fra alle de fire partiene, samt deres finanspolitiske talspersoner, vil være til stede, går det fram av invitasjonen til pressekonferanse.

Bilpakke

Det er ingen endringer i den omstridte bilpakken i neste års statsbudsjett, erfarer NRK. Venstre og KrF skal ha blitt kompensert med andre klimainnrømmelser.

VG får dessuten opplyst at samarbeidspartiene KrF og Venstre angivelig har fått flyttet på nær sju milliarder kroner i budsjettavtalen.

Ifølge avisa har Frp gått med på å heve engangsavgiften med 390 millioner kroner. Dette har Frp akseptert mot at det innføres en panteordning for campingvogner, motorsykler, gamle varebiler og lignende på rundt 300 millioner kroner.

Det skal også være enighet om et innblandingskrav i bensin på 20 prosent for biodrivstoff innen 2020.

Senest lørdag svarte Skei Grande følgende på spørsmål om de har akseptert den såkalte bilpakken:

– Vi har ikke akseptert noe.

– 6,3 milliarder

Høyre og Fremskrittspartiet skal fredag ha lagt fram sitt siste tilbud på bordet til Venstre og KrF. Ifølge flere medier var pakken på 6,3 milliarder kroner, inkludert 2,5 milliarder kroner til klima- og miljøtiltak.

TV 2 erfarer at regjeringspartiene har gjort ytterligere justeringer lørdag på innretningen, men rammen skal være den samme.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  2. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  3. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

  4. Fikk du med deg smellet i Gandsfjorden?

  5. Regestrand-drapet: Drapstiltalt skal ha banket to personer i fengsel

  6. Elbiler må betale mer

  1. Statsbudsjettet