Mattilsynet: Seks nye hunder er blitt syke siden tirsdag

Mattilsynet sier det er kommet inn seks nye meldinger om syke hunder siden tirsdag. Hundene befinner seg i Vest-Agder, Nordland, Hedmark og Akershus.

Veterinærinstituttet har de siste ukene analysert prøver fra hunder som man mistenker er rammet av en fortsatt ukjent sykdom, som har ført til at flere hunder har dødd. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tidligere i uka kom det inn meldinger om to andre nye tilfeller.

Alle tilfellene er meldt direkte til Mattilsynet , og ikke som tilbakemelding via spørreundersøkelsen som er sendt ut til veterinærer rundt om i landet.

Ifølge spørreundersøkelsen har det så langt vært minst 173 tilfeller med blodig diaré hos hunder siden 1. august, med varierende alvorlighetsgrad.

Det anslås at 43 hunder, fordelt på tolv forskjellige fylker, har dødd etter å ha hatt lignende symptomer, ifølge Mattilsynet. Kartleggingen viser at nesten 90 forskjellige hunderaser har hatt lignende symptomer.

Mattilsynet opplyser at det jobbes videre med å bearbeide informasjon fra spørreundersøkelsen, samtidig som nye svar kommer inn. Arbeidet med å systematisere data om de syke hundene som er meldt inn er omfattende.

Foreløpig er det ikke funnet fellestrekk mellom de rammede hundene, utover at mange av tilfellene er fra noen fylker på Østlandet.

I tilfeller der flere hunder bor i samme dyrehold, har kun én av hundene blitt syk. Mattilsynet sier dette kan tyde på at en eventuell sykdom ikke smitter mellom hunder.

Publisert:
  1. Hund
  2. Veterinær
  3. Mattilsynet

Mest lest akkurat nå

  1. Huset hennes på Tjelta er allerede ferdig pyntet til jul

  2. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

  3. FHI-rapport: Lite sannsynlig at omikron-varianten gir mer alvorlig sykdom

  4. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

  5. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom

  6. Studie avslører hvorfor kaffedrikking reduserer risiko for demens