Politiet: Manshaus erkjenner de faktiske forhold

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus har erkjent de faktiske forhold. 21-åringen satt i et flere timer langt politiavhør fredag kveld.

Publisert: Publisert:

Philip Manshaus. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

  • NTB

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby opplyser at terrorsiktede Philip Manshaus (21) erkjenner de faktiske forhold. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Siktede erkjenner de faktiske forhold, men han har enn så lenge ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Hans forklaring har gitt et viktig bidrag inn i den videre etterforskningen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i en pressemelding fredag kveld.

Manshaus hadde inntil torsdag benyttet seg av retten til ikke å avgi forklaring, og han hadde også motsatt seg å bli observert av rettspsykiater. Men torsdag ettermiddag snudde han og sa seg likevel villig til å bli avhørt.

Avhøret ble gjennomført fredag kveld og varte i over fire timer.

Bærumsmannen er siktet for terror og for drapet på sin stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17). Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, i tillegg til medieforbud og brev- og besøksforbud.

Rundt 50 politifolk etterforsker drapet på Ihle-Hansen og angrepet på Al-Noor-moskeen, hvor Manshaus lørdag gikk inn og løsnet skudd. En sentral del av etterforskningen skjer på ulike fora og kanaler på internett.

Samtlige av Manshaus' familiemedlemmer er nå avhørt. Politiet har også avhørt flere i hans omgangskrets og vitner som har meldt seg i saken, ifølge Kraby.

Publisert: