Giskes samboer med kritikk av Støre

Trond Giskes samboer, Haddy Njie, tar et oppgjør med Ap-leder Jonas Gahr Støres håndtering av varslene om Giske. Støre svarer at punktum er satt.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

VG har fått tilgang til en epost Njie sendte 24. januar til partisekretær Kjersti Stenseng i Ap. Eposten ble sendt dagen før Støre offentliggjorde Aps konklusjon om at Giske har brutt Aps retningslinjer mot seksuell trakassering.

– Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper, skriver Njie i brevet.

Hun henvender seg også til Støre i eposten og viser til at Giske har vært sykmeldt over lang tid.

– Du vet at du har laget en prosess der det er skapt et rettssystem utenfor rettssystemet der Trond mangler grunnleggende rettssikkerhet, skriver hun.

Støre har satt punktum

I en epost til NTB svarer Støre at han har forståelse for den krevende tiden Trond Giske og hans samboer har vært gjennom etter at Arbeiderpartiet mottok varsler og har behandlet dem internt i partiet.

– Jeg har i flere sammenhenger gitt utførlige svar om måten varslene er behandlet på, vurderingen av spørsmål om tillit, og at vi etter å ha fått sakene grundig opplyst hadde grunnlag for å lukke dem 25. januar, skriver partilederen.

– For Arbeiderpartiet er punktum satt, og det har sentralstyret sluttet seg til. Utover det har jeg ikke kommentarer til eposten Haddy Njie har sendt til partisekretæren, avslutter Støre.

Haddy Njie har ikke svart på NTBs henvendelser. Til VG sier hun at eposten ikke var ment for offentligheten, og at hun ikke vil kommentere saken ytterligere.

Les også

Giske-varsler står frem: Ikke riktig at mektige menn skal bruke sin makt og posisjon til å ta seg til rette og skyve unge kvinner vekk

Les også

Ny kvinne står fram som varsler mot Giske

Les også

Giske bestrider tre varsler i brev til Ap

Giske bestrider tre av varslene

Fredag ble det kjent at Trond Giske har sendt et brev til Aps sentralstyre hvor han gir sin versjon av fem konkrete varsler mot ham. Han bestrider innholdet i tre av dem, men beklager sin opptreden i de to andre.

Samme dag sto også tidligere AUF-er Sunniva Andreassen fram som en av varslerne. I et intervju på NRKs Dagsnytt 18 fortalte hun om to hendelser fra 2008 og 2009, noe Giske har bedt om unnskyldning for.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To mindreårige gutter siktet etter knivstikking på Revheim

  2. Politiet søker etter mann som truet ansatte på bofellesskap

  3. Hun har en Porsche i roségull: – Nå som verden er så trist, trenger vi farger

  4. Fire nye smitte­tilfeller i Stavanger – ingen i Sandnes eller Sola

  5. Mann i 30-årene risikerer for­varing etter å ha for­grepet seg på ett år gammel datter

  6. Eva hadde kjørt lastebil i flere år. Da pande­mien brøt ut, så hun en annonse hun ikke klarte å legge fra seg