Frp-kilde: Samarbeid forutsetter at Listhaug får fortsette

Frps innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (t.v.), her sammen med Frp-leder Siv Jensen, bør fortsette i sin jobb uavhengig av om Venstre eller KrF blir med i regjeringen, sier en Frp-kilde til VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Venstre må gjerne bli med i regjeringen, men Sylvi Listhaug (Frp) bør fortsette som innvandrings- og integreringsminister, ifølge Frp-kilde. 

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Venstre må gjerne bli med i regjering, hvis fokuset er på politikken og ikke på Sylvi Listhaugs retorikk, sier en sentral kilde i Fremskrittspartiet til VG.

Frp-politikeren, som ikke vil stå fram med navn, forutsetter at Listhaug får fortsette som innvandringsminister også i en ny regjering hvor det ene eller begge samarbeidspartiene er med.

Både KrF og Venstre har ofte vært kritiske til Listhaug, og i en «stillingsannonse» før valget lyste KrF ut jobben som integreringsminister.

De fire ikke-sosialistiske partiene innleder torsdag kveld samtaler om et mulig samarbeid etter at stortingsvalget nylig på nytt ga borgerlig flertall.

Nytt i den neste perioden er imidlertid at Høyre og Fremskrittspartiet må ha støtte fra både Venstre og KrF for å få flertall, ikke bare ett av partiene som de siste fire årene.

Publisert:
 1. Sylvi Listhaug
 2. Politikk
 3. Fremskrittspartiet (Frp)
 4. Venstre (V)

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 2. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 3. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

 4. «Ingen» dukket opp da kommunen tilbød drop-in for de mellom 12 og 15 år - får ny sjanse onsdag

 5. De ville gi oppreisning til Inger-Tone, men ble stemt ned

 6. Resultatene i stor fedmestudie overrasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere.