Listhaug samler inn penger til forfulgte kristne

Tre uker etter at skuespilleren Kristoffer Joner lanserte sin Facebook-aksjon, gjør innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) det samme.

Tre uker etter at skuespilleren Kristoffer Joner lanserte sin Facebook-aksjon, gjør innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) det samme. Her sammen med sin nyutnevnte statssekretær Fabian Stang (H). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Joners aksjon samlet inn 3,2 millioner kroner til Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) på ett døgn. Beløpet skal gi asylsøkere informasjon og bistand.

Listhaug lanserte sin kampanje tirsdag ettermiddag. Pengene som samles inn skal gå til Åpne Dører, som arbeider for forfulgte kristne, skriver Dagen.

 • LES OGSÅ: - Både Kristoffer Joner og Sylvi Listhaug bør tenke seg om

Statsråden sier til avisa at hun syntes det var ille at pengene i den første aksjonen ble samlet inn i hennes navn, siden de ifølge henne gikk til å lønne ansatte i Norge.

– Så vet vi at det finnes mye nød i verden, krig og konflikter, så når man først skal samle inn penger i mitt navn, bør disse pengene gå til å hjelpe dem som lever et vanskelig liv og som nå går inn i en juletid under vanskelige forhold, sier hun.

Hennes nyutnevnte statssekretær Fabian Stang (Frp) legger til at det ikke er et spørsmål om å ta igjen, snarere om å bli inspirert.

Generalsekretær Ann Margit Austenå i NOAS synes det er bra at Listhaug engasjerer seg for forfulgte kristne og tar initiativ til pengeinnsamling.

– Det er veldig spesielt å plukke ut en organisasjon på denne måten. Jeg regner med at hun nå også vil ta initiativ til pengeinnsamling til Røde Kors, Flyktninghjelpen og Leger uten Grenser, som også møter forfulgte kristne, sier Austenå.

Publisert:
 1. Sylvi Listhaug
 2. Fabian Stang
 3. Kristoffer Joner

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes kommune trapper ikke ned koronaberedskapen fra mandag

 2. Slik blir bompengesatsene på ny E39

 3. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

 4. – Endelig tror folk på min historie

 5. Anbefaler at samfunnet gjenåpner rundt månedsskiftet september/oktober

 6. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives