Agder-kommuner sier nei til vindkraft

Samtlige kommuner i Vest- og Aust-Agder som er berørt av vindkraftplanene til NVE, sier nei til utbygging. Mandag går høringsfristen ut.

Vindmøller i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Motstanden fra de berørte kommunene kommer fram i høringssvarene som er blitt sendt inn i forbindelse med NVEs forslag til nasjonal ramme for vindkraft på land, skriver Fædrelandsvennen.

Blant annet mener politikerne i Kristiansand, Søgne og Sogndalen, som snart blir én kommune, at vindkraft vil være i konflikt med friluftsinteressene for folk. I stedet mener de at det bør satses mer på utvikling av havvind. I Kvinesdal mener politikerne at de har avgitt nok areal til vind- og kraftutbygging, og politikerne i Hægebostad mener det må gjennomføres andre klimatiltak som er mindre arealkrevende.

NVE har pekt ut 13 områder som direktoratet mener er de mest egnede for vindkraft på land i Norge. 98 kommuner har areal innenfor de 13 områdene. NVE mener 23 prosent av Sørlandets areal egner seg til vindkraftutbygging.

– Jeg er noe overrasket over at motstanden har blitt så stor. Vi trenger å gjøre mer for å bedre vårt klima, men ser naturligvis også det negative vindkraft kan gjøre med vår natur, sier fylkesmann Stein Ytterdahl i Agder til avisen.

Det har kommet over 1.000 høringssvar i vindkraftsaken. Høringsfristen er mandag.

Publisert:
  1. Vindkraft
  2. NVE
  3. Agder

Mest lest akkurat nå

  1. Flere forlater vaksinelokalet når de får vite at de skal få Moderna. Kommunen må også avbestille vaksiner

  2. Simen endelig i mål etter å ha løpt Norge på langs

  3. Ropstad bekymret over porno-trend

  4. – Vet at mange av konkurrentene ikke har stålkontroll

  5. Farevarsel om styrtregn i Rogaland

  6. Syklingen i gang – Miller klatrer på resultatlisten