HV trekker tilbake oppsigelser

Heimevernet trekker oppsigelsene av en rekke områdesjefer. Bakgrunnen er at endringene i HV er stanset fram til utredningen om landforsvarets framtid er klar.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ifølge VG har en rekke områdesjefer i Heimevernet fått oppsigelse fra kommende årsskifte som en følge av at HV-styrken skal reduseres til 35.000 soldater. Nå opplyser kommunikasjonssjef Ola K. Christensen at disse oppsigelsene trekkes tilbake. Endringene er satt på vent fram til landforsvarsutredningen er klar.

Etter planen skulle HV-ledelsen legge fram den nye områdestrukturen denne uka etter at regjeringspartiene med Aps støtte gikk inn for en reduksjon fra 42.000 til 35.000 soldater. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) har imidlertid beordret Heimevernet om å stanse endringene i styrken fram til utredningen er klar, skrev VG onsdag.

Som bakteppe til reduksjonen av HV-styrken ligger dessuten Riksrevisjonens kritikk mot regjeringen om at verken Forsvaret eller politiet har vært i stand til å sikre kritiske objekter godt nok mot terror eller andre kriser.

LES OGSÅ:

Publisert: