HV trekker tilbake oppsigelser

Heimevernet trekker oppsigelsene av en rekke områdesjefer. Bakgrunnen er at endringene i HV er stanset fram til utredningen om landforsvarets framtid er klar.

Publisert: Publisert:

Foto: Aasland, Jarle

 • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge VG har en rekke områdesjefer i Heimevernet fått oppsigelse fra kommende årsskifte som en følge av at HV-styrken skal reduseres til 35.000 soldater. Nå opplyser kommunikasjonssjef Ola K. Christensen at disse oppsigelsene trekkes tilbake. Endringene er satt på vent fram til landforsvarsutredningen er klar.

Etter planen skulle HV-ledelsen legge fram den nye områdestrukturen denne uka etter at regjeringspartiene med Aps støtte gikk inn for en reduksjon fra 42.000 til 35.000 soldater. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) har imidlertid beordret Heimevernet om å stanse endringene i styrken fram til utredningen er klar, skrev VG onsdag.

Som bakteppe til reduksjonen av HV-styrken ligger dessuten Riksrevisjonens kritikk mot regjeringen om at verken Forsvaret eller politiet har vært i stand til å sikre kritiske objekter godt nok mot terror eller andre kriser.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

 1. Søreide beordrer stans i endringen av HV-styrken

 2. Forsvarsministeren innrømmer nedprioritering av Sør-Norge

 3. Går Forsvaret mot undergangen?

 4. – Trolig ingen sammenslåing av Hær og Heimevern

 5. Datatrøbbel for Heimevernet – frykter Stortinget ble feilinformert før kuttrunde

 1. Heimevernet
 2. Forsvaret
 3. Ine Marie Eriksen Søreide
 4. Forsvarsdepartementet
 5. Riksrevisjonen