Budsjettavtalen klar til å legges fram

I underkant av en halv milliard kroner flyttes på i avtalen mellom de fire borgerlige partiene om revidert nasjonalbudsjett. 

Enda en gang har regjeringspartiene og samarbeidspartiene Venstre og KrF blitt enige om et budsjett. Her fra et forhandlingsmøte i statsrådssalen i fjor høst. Fra.v Hans Olav Syversen (KrF), Svein Flåtten (H), Terje Breivik (V) og Hans Andreas Limi (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Regjeringspartiene Høyre og Frp er denne gang blitt enige om en budsjettavtale med samarbeidspartiene Venstre og KrF uten at Stortingets frister brytes.

Enigheten blir presentert på en pressekonferanse i vandrehallen klokken 10. NRK har meldt og NTB får bekreftet at det blir flyttet på i underkant av 500 millioner kroner fra regjeringens opprinnelige budsjettforslag.

Midler til 250 nye studieplasser og 10 millioner kroner til koding i skolen er blant de mer detaljerte endringene som gjøres.

Finanspolitikerne Svein Flåtten (H), Hans Andreas Limi (Frp), Hans Olav Syversen (KrF) og Terje Breivik (V) har forhandlet om revidert i to uker. Tirsdag var det i all hovedsak bare detaljer som gjensto i forhandlingene.

Venstre har i samtalene prioritert mer til jobbvekst, etter- og videreutdanning av lærere samt tiltak mot plastforsøpling. KrFs hovedspor dreier seg om minstepensjonister, fattigdomstiltak, lærlingtilskudd og sivil beredskap.

Finanskomiteen skal etter planen avgi innstilling om revidert nasjonalbudsjett 14. juni.

Publisert:
 1. Revidert nasjonalbudsjett
 2. Kristelig Folkeparti (KrF)
 3. Venstre (V)
 4. Høyre (H)
 5. Fremskrittspartiet (Frp)

Mest lest akkurat nå

 1. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 2. Politiet frigir navn på de fem omkomne i hyttebrannen i Andøy

 3. Lastebil har veltet i Sandnes - føreren er nå ute

 4. Han fikk ALS: – Jeg blir levende begravet i min egen kropp

 5. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

 6. Regjeringen holder pressekonferanse om koronasituasjonen