Sykkel-VM forsinket valgresultatet i Bergen

Opptellingen av stemmene i Bergen ble forsinket på grunn av asfaltering til Sykkel-VM, men klokken 01 var nesten alle stemmene telt opp.

Stemmetelling. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ved 23-tiden var ikke en eneste av mandagens stemmer telt opp i Bergen, kun forhåndsstemmene. Årsaken til forsinkelsen er at det asfalteres i byen før Sykkel-VM, skriver Bergens Tidende.

- Det har drøyet litt på grunn av trafikale problemer. På grunn av sykkel-VM asfalterer de overalt, sier Elin Solberg, valgansvarlig i Bergen kommune.

Til avisen fortalte hun at de første bilene med stemmer var i ferd med å ankomme. Deretter skulle stemmene kontrolleres, scannes og fintelles før de ble resultatene lagt inn og spredt til verden.

Like før klokka 00.30 var det fortsatt uvisst hvor lang tid det ville ta å telle opp alle stemmene, men da regnet de ansvarlige ikke med at det ville bli veldig store forsinkelser. Rett før klokken 01 var 95 prosent av stemmene i Bergen telt opp.

- Litt flaut at de ikke har kommet lenger, men nå håper jeg de er kommet godt i gang med tellingen, sa statsminister Erna Solberg på vei inn til partilederdebatten ved 0.30-tiden.

Sykkel-VM i Bergen varer for øvrig fra 16. til 24. september.

Publisert:
 1. Stortingsvalg 2017
 2. Bergen
 3. Bergen kommune
 4. Bergens Tidende
 5. Sykkel-VM

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 3. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 4. Forsinket båt fra Sauda

 5. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

 6. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.