SV vurderer mistillit mot Siv Jensen

SV mener at finansminister Siv Jensen har feilinformert Stortinget i SSB-saken. Nå vurderer partiet å stille mistillitsforslag mot ministeren.

Finansminister Siv Jensen etter de åpne høringene i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om håndteringen av omorganiseringen i SSB. SV vurderer nå mistillitsforslag mot Jensen fordi de mener hun har feilinformert Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bakgrunnen for at SV vurderer mistillit, er uttalelser Siv Jensen kom med i fjor, og som hun har gjentatt siden, skriver VG.

Uttalelsene går ut på at Jensen flere ganger har sagt at hennes departement siden januar har advart tidligere SSB-sjef Christine Meyer mot å gå for fort fram med endringene hun ville gjennomføre i byråets forskningsavdeling. Hun gjentok dette sist på onsdagens åpne høring.

SVs Torgeir Knag Fylkesnes, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, viser til et dokument fra 4. mars der ekspedisjonssjef Amund Holmsen skriver «at det er nødvendig å sette i gang en slik prosess nå». Han skriver også at prosessen med omorganisering ikke kom i konflikt med utredningen fra Statistikklovutvalget, som Jensen har sagt hun ville vente på før omorganiseringen av SSB.

– Finansministeren har gjentatte ganger sagt at departementet ville at dette skulle stilles i bero fra januar. Her står det helt tydelig at departementet sier kjør på i mars. Her tar vi helt tydelig Siv Jensen i direkte feil, og hun forsøker å villede Stortinget, mener Fylkesnes.

Han mener det gir grunnlag for å vurdere mistillit.

– Det er det vi vurderer nå. Det her er meget alvorlig. Nå ser vi på tidligere saker hvor statsråder har villedet eller feilinformert Stortinget, så skal vi se hvordan det har forholdt seg til det, sier Fylkesnes.

Klassekampen skrev også om SVs mistillit i sin utgave fredag.

Publisert:
 1. Sosialistisk Venstreparti (SV)
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Siv Jensen
 4. Statistisk sentralbyrå
 5. Christine Meyer

Mest lest akkurat nå

 1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 2. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 3. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

 4. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

 5. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

 6. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste