«Mindre sannsynlig» at Toys R Us Norge kan fortsette etter konkursmelding

Toys R Us Norge hevder at moderselskapets konkursmelding ikke rammer dem, men ifølge Top-Toy er det «mindre sannsynlig» at den norske driften kan fortsette.

Toys R Us-butikken på Forus har vært åpen i helgen, tross fredagens melding om konkurs i moderselskapet.
  • Hanad.Ali@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I en pressemelding på Top-Toys hjemmesider som ble publisert fredag, meldte selskapet at leketøyskjedene BR og Toys R Us sine nordiske avdelinger var erklært konkurs.

Men i en senere melding sto det at Top-Toys A/S er konkurs i Danmark, Sverige og Finland. De norske butikkene er ikke omtalt der.

NTB får i en pressemelding fra Top-Toy-talsperson Lars Bo Kirk opplyst at det danske eierskapet i selskapet er konkurs, men at det norske selskapet foreløpig ikke er direkte påvirket.

– Hva som skjer fremover er opp til konkursforvalteren i det danske selskapet. Men, det er mindre sannsynlig at det norske selskapet kan fortsette som en isolert enhet på sikt, skriver han.

En eventuell konkurs i Norge vil bety at rundt 300 ansatte mister jobben.

Toys R Us Norge sier driften vil fortsette

Toys R Us Norge opplyser på Facebook at konkursmeldingen fra morselskapet Top-Toy rammer leketøysbutikken i Sverige og Danmark, men ikke i Norge. BR Leker, som også eies av Top-Toy, har en identisk melding ute på sin Facebook-side.

– Som det ser ut nå så skal vi fortsette som normalt, skriver både Toys R Us Norge og BR Leker i svar på spørsmål fra sine kunder.

Pressemeldingen fra Top-Toy sier ingenting om disse Facebook-meldingene.

Ansatte i villrede

Samtidig strømmer mange til Toys R Us-butikkene i Bergen for å bytte leker som følge av konkursmeldingen, skriver Bergensavisen. En av butikkens egne ansatte, som ikke vil navngis, sier de ikke har fått noe informasjon.

– Det er ikke det at vi ikke vil si noe, men vi kan rett og slett ikke for vi har omtrent ikke fått noe informasjon. Vi vet ikke hvor lenge butikken kommer til å være åpen eller om den eventuelt vil starte opp igjen senere, sier den ansatte.

Top-Toy erklærte seg konkurs etter å ha blitt rammet av økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn, ifølge selskapet selv.

I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet.

Publisert: