Frp-topp: – Biologiske forskjeller gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn

Frps Jon Helgheim mener biologiske forskjeller gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn. – Forstokkede holdninger, svarer likestillingsminister Helleland (H).

Publisert: Publisert:

Jon Helgheim (Frp), her på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte i april, tar til orde for å slutt med all kjønnskvotering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det er i et Facebook-innlegg at Helgheim, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, tar til orde for å slutte med all kjønnskvotering.

I innlegget lenker Frp-politikeren til en kommentar skrevet av TV 2-journalist Linn Wiik, som blant annet skriver at kvinner har høyere sykefraværet og jobber mer frivillig deltid enn menn.

– Dette viser jo at kjønnskvotering, fedrekvoter og andre tåpelige påfunn er meningsløst. Det er biologiske forskjeller som gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn, skriver Helgheim.

Uttalelsen får likestillingsminister Linda Helleland (H) til å reagere.

– Jeg vet at noen gamle gubber fremdeles har sånne forstokkede holdninger, men at det skulle komme fra en ung mann på 36 år, så jeg ikke komme, sier Helleland til Dagsavisen.

Statsråden viser til at stadig flere kvinner jobber heltid, og at andelen kvinner som jobber deltid, er lavere enn noensinne.

– Kvinner er i flertall blant dem som blir uteksaminert ved universiteter og høyskoler. Det samme ser vi når det gjelder å ta doktorgrad. Kvinnene er nå i flertall. Det er ikke belegg for det han sier, sier hun.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Slik blir Bussveien fra sentrum til Mosvatnet

 2. Geir Zahl gir tilbake sparepengene fra Kaizers

 3. SUS og Sandnes kommune begikk en rekke lovbrudd da pasient døde

 4. Tenkte først «her kan vi jo ikke bo»: – Dette stedet, altså. Her har jeg funnet roen.

 5. Er det eit offentleg ansvar å gi Kurt Nilsen millionlønn til jul?

 6. Julebord? Nå renner avbestillingene inn

 1. Likestilling
 2. Linda Hofstad Helleland
 3. Fremskrittspartiet (Frp)
 4. Kjønnskvotering
 5. Sykefravær