Air France-KLM: Flyplasskaoset i Amsterdam kan ta flere måneder å løse

Det kan ta mange uker eller måneder for å få på plass nytt sikkerhetspersonell på Schiphol-flyplassen i Amsterdam, mener sjefen for flyselskapet Air France-KLM.

Reisende venter i lange køer for å sjekke inn og gå om bord fly utenfor terminalbygningen på Amsterdams Schiphol-flyplass 21. juni.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Schiphol flyplass, som er et knutepunkt for flyreiser i Europa, har den siste tiden vært rammet av ekstreme køer og flykaos på grunn av akutt mangel på ansatte.

De siste ukene har utallige fly fra Nederlands største flyplass blitt kansellert, og det har vært lange køer i sikkerhetskontrollen.

Samtidig øker presset mot den nederlandske regjeringen for å fikse problemet. Men toppsjefen i Air France-KLM, Ben Smith, tror likevel at det kan ta tid før ting er tilbake til normalen. Så snart sikkerhetspersonell er rekruttert, «kan det ta uker eller måneder» å få dem på vakt på grunn av myndighetenes krav til sikkerhetsklarering, ifølge Smith.

Bemanningsproblemer har rammet en rekke flyplasser og flyselskaper i Europa og USA. Bransjen har slitt med å holde tritt med den økende reiseetterspørselen etter pandemien, da mange mistet jobben.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvalrossen Freya er nok på vei mot Rogaland nå

  2. Disse vant årets Gladmat-pris og stipend

  3. Disse gatene stenges i Sandnes søndag

  4. – Å bli rusfri e jækla krevende. Men jækla kjekt óg.

  5. «Klart det er mulig å dusje på natten»

  6. Mandag avsløres det om Stavanger får flere Michelin-stjerner