Sylvi Listhaug etter angrep på Sian-leder: – På vei mot svenske tilstander

Frp-nestleder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på angrepet på Sian-leder Lars Thorsen på en demonstrasjon i Bergen lørdag. – Totalt uakseptabelt, sier hun.

Sylvi Listhaug (Frp) sier at det er totalt uakseptabelt å gå til angrep på folk man er uenig i. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det oppsto uroligheter da den islamfiendtlige gruppen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering på Festplassen i Bergen lørdag formiddag.

Sian-lederen ble angrepet og skadd, og 15 personer ble anholdt av politiet etter sammenstøtene. Tre personer er siktet for angrepet på Thorsen.

– Selv om de aller fleste av oss ikke er enig om hva Sian står for, så har de sin fulle rett til å ytre sine meninger. Det at personer i Norge går til fysisk angrep på folk som bruker en av de grunnlovsfestede rettighetene våre, nemlig ytringsfriheten, er totalt uakseptabelt, sier Sylvi Listhaug.

Sian-leder Lars Thorsen tas hånd om av politiet etter at han ble angrepet på Festplassen i Bergen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix

Bilder fra Festplassen viser at Sian-lederen geleides bort av politiet fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet.

– I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, uttaler Listhaug.

Ifølge NRK har politiet avhørt og løslatt to av de tre personene som er siktet for angrepet på Sian-lederen. Den siste blir avhørt søndag og trolig løslatt etter det.

Publisert:
  1. Ytringsfrihet
  2. Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN)
  3. Sylvi Listhaug

Mest lest akkurat nå

  1. I neste uke kan du registrere deg for vaksine

  2. Brødre kom over udeto­nert bombe på Ølberg – får ros av Forsvaret

  3. 36 nye smitte­tilfeller på Nord-Jæren siste døgn

  4. Hadia Tajik om fødselsdrama: – I løpet av seks dager, var jeg fire ganger på operasjons­bordet

  5. Dette er reglene som gjelder på Nord-Jæren fra i dag

  6. Troll­jeger skal arran­gere hinder­løype for skole­elever