Sylvi Listhaug etter angrep på Sian-leder: – På vei mot svenske tilstander

Frp-nestleder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på angrepet på Sian-leder Lars Thorsen på en demonstrasjon i Bergen lørdag. – Totalt uakseptabelt, sier hun.

Sylvi Listhaug (Frp) sier at det er totalt uakseptabelt å gå til angrep på folk man er uenig i.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det oppsto uroligheter da den islamfiendtlige gruppen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering på Festplassen i Bergen lørdag formiddag.

Sian-lederen ble angrepet og skadd, og 15 personer ble anholdt av politiet etter sammenstøtene. Tre personer er siktet for angrepet på Thorsen.

– Selv om de aller fleste av oss ikke er enig om hva Sian står for, så har de sin fulle rett til å ytre sine meninger. Det at personer i Norge går til fysisk angrep på folk som bruker en av de grunnlovsfestede rettighetene våre, nemlig ytringsfriheten, er totalt uakseptabelt, sier Sylvi Listhaug.

Sian-leder Lars Thorsen tas hånd om av politiet etter at han ble angrepet på Festplassen i Bergen lørdag.

Bilder fra Festplassen viser at Sian-lederen geleides bort av politiet fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet.

– I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, uttaler Listhaug.

Ifølge NRK har politiet avhørt og løslatt to av de tre personene som er siktet for angrepet på Sian-lederen. Den siste blir avhørt søndag og trolig løslatt etter det.

Publisert: