Kronprinsparet har ikke vurdert PFU-klage mot Se og Hør 

Kronprinsparet har ikke vurdert å klage Se og Hør inn for PFU etter forsideoppslaget om Marius Borg Høibys kjæreste, ifølge kronprins Haakon.

Kronprins Haakon og anleggsarbeider Vidar Bonnegolt under et besøk ved Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik. Steinbruddet er kjent for å utvinne den kjente bergarten larvikitt. Larvikitt er Norges viktigste naturstein. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Hanad Ali
 • NTB
Publisert: Publisert:
Kronprins Haakon studerer kvalitetene på larvikitt sammen med Ole Jakob Kristensen under et besøk ved Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik. Steinbruddet er kjent for å utvinne den kjente bergarten larvikitt. Larvikitt er Norges viktigste naturstein. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det var Høibys kjæreste Juliane Snekkestad som var på Se og Hørs forside. Kronprinsparet gikk da ut mot avisen og kalte fremstillingen for et «overtramp av privatlivets fred».

Tirsdag opplyser kronprins Haakon til NRK at utspillet først og fremst var en støtteerklæring til Snekkestad. Kronprinsen vektlegger at Snekkestad er en ung jente i begynnelsen av 20-årene som fikk en forside han mener ikke representerer hvem hun er på en særlig god måte.

– Det blir så gitt ut i et påskenummer i mange av landets butikker. Vi kunne enten latt henne stå alene i situasjonen eller så kunne vi gått ut og sagt noe. Da valgte vi å gå ut og støtte henne. Det var det denne saken handlet om, sier kronprinsen.

Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, sa forrige uke til NTB at de vurderer å klage Se og Hør inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Dette avviser nå kronprinsen.

– Vi har ikke vært fokusert på PFU-klage nå, og det har vi verken vurdert eller funnet sannsynlig. Men vi kan ikke utelukke det heller, legger kronprins Haakon til.

Kronprinsen besøkte tirsdag Larvik for å møte bedrifter i bergindustrien i Vestfold. Besøket skjer i anledning 10-årsjubileet til Norsk Bergindustri, bransjeforeningen for den norske mineralnæringen.

Les også

 1. Kronprinsparet reagerer på Se og Hør-oppslag om Marius Borg Høiby

 2. Kongebiograf: Kong Harald blir mer populær jo eldre han blir

 3. Dette får ikke kongen tid til å se i Bjerkreim

Publisert:
 1. Kronprinsparet
 2. Se og Hør
 3. Pressens Faglige Utvalg

Mest lest akkurat nå

 1. Når det blir farlig å gå på jobb

 2. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 3. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

 4. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 5. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

 6. Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre