Høyre og Ap jevnstore i to målinger

Tretten dager før valget er det borgerlig flertall både på NRK og TV 2s meningsmålinger. Høyre og Ap er jevnstore både hos Norstat og hos Kantar TNS.

Høyre har passert Arbeiderpartiet og er landets største parti i NRKs meningsmåling tirsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  • Jon Even Andersen
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Høyre går fram 3,3 prosentpoeng til 25,7 prosents oppslutning i målingen som Norstat har utført for NRK. Samtidig faller Arbeiderpartiet med hele 4,6 prosentpoeng til 24,4 prosent sammenlignet med NRKs måling for seks dager siden.

– Det hadde jeg ikke trodd. At vi er størst, har vel ikke skjedd siden våren før valget 2013. Det er veldig hyggelig. Men det fortsatt valg 11. september, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

Ap faller 0,8 prosentpoeng på TV 2s måling utført av Kantar TNS, der de får 25,7 prosent. Samtidig øker Høyre med 0,9 prosentpoeng til 25,1 prosent.

Knappest mulig flertall

Høyre har ikke vært større enn Arbeiderpartiet ved et stortingsvalg siden 1924.

De fire borgerlige partiene, Høyre, Frp, KrF og Venstre får 87 mandater på TV 2-målingen og knappest mulig flertall med 85 mandater på NRKs måling.

Venstre faller tilbake 0,7 prosentpoeng til 3,3 prosent hos NRK og får dermed bare ett mandat på Stortinget. Hos TV 2 noterer de seg for 3,9 prosent. Fremskrittspartiet får 15 prosent i NRK-målingen og 16,3 prosent hos konkurrenten. KrF får sterke 6 prosent hos NRK, men hos TV 2 er partiet så vidt over sperregrensen med 4,2 prosent.

Senterpartiet ender på 10,6 prosent hos NRK og 10,4 prosent hos TV 2.

SV over sperregrensen

Miljøpartiet De Grønne (MDG) er faretruende nær sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent hos NRK, men hos TV 2 ramler de under med 3,6 prosent.

SV ser foreløpig ut til å være trygge med hele 6,1 prosent hos NRK og 6,5 prosent hos TV 2. Rødt får 2,6 på den ene målingen og 2,7 prosent på den andre.

Publisert: