Mesternes Mester-vinner: - Nå er jeg ferdig med kjendis-reality for en god stund

For andre gang på fem måneder seiret Anders Jacobsen i en kjendis-reality-serie. Lørdag ble han kåret som vinner av «Mesternes Mester» på NRK1.

Anders Jacobsen jubler etter at seieren i Mesternes Mester var klar. TV-opptakene til idrettskjendisserien ble gjort i og rundt småbyen Kalamáta på Peloponnes-halvøya i Hellas.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I november i fjor gikk den tidligere skihopperen til topps i TV Norges kjendisutgave av «71 grader Nord».

Lørdag kveld gjentok 32-åringen bedriften på NRK1 ved å slå snøbrettkjører Helene Olafsen (27) i duell i «Mesternes Mester».

– Det var selvsagt gøy og herlig å vinne konkurransen. Det hjelper at jeg er en vinnerskalle som aldri gir meg, sier Jacobsen til Aftenposten.

Mange hadde håpet på at det endelig skulle være en kvinne som vant i finalen. Dette var den åttende sesongen av «Mesternes Mester», og samtlige sesonger er nå vunnet av menn.

Jacobsen kjempet med Helene Olafsen og kickbokser Tonje Sørlie (35) i finalen.

Spenst og hurtighet avgjorde

– Hvilke egenskaper tror du det var som gjorde at du vant?

– Styrken min er allsidighet og vinnervilje. I finaleprogrammet besto den første delen av statiske øvelser, noe jeg omtrent er verdens dårligste på. Da var jeg slett ikke sikker på at dette skulle gå veien, sier han.

– Men i sluttfinalen da bare jeg og Olafsen stod igjen, handlet det om spenst og hurtighet. Det avgjorde det hele til min fordel, legger han til.

Dette var de tre finalemotstanderne i Mesternes Mester: F.v: Anders Jacobsen, Helene Olafsen og Tonje Sørlie.

– Du har nå to realityserie-seire på kort tid, og deltok også i «Skal vi danse» i 2011, der du brøt på grunn av en blindtarmbetennelse. Hva blir det neste TV-konseptet du blir med på?

– Nei, nå holder det vel med TV-reality for en god stund, svarer Jacobsen.

– Hva vil du si er forskjellen på de to konkurransene i «71 grader Nord» og «Mesternes Mester»?

– «71 grader Nord» gikk over lengre tid, og var nok en større mental påkjenning. Der ble jeg utfordret på helt nye ting og ble kjent med nye sider ved meg selv. «Mesternes Mester» var gjennomgående hyggelig, og fremstår som det morsomste programkonseptet, svarer han.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll stort sett hele veien, og kunne gi full pinne i enkelte konkurranser, for så å slappe av i andre. På mange måter kunne jeg selv kontrollere inn hvor mange poeng jeg trengte underveis, legger han til.

Anders Jacobsen sammen med tidligere fotballkeeper Frode Grodås. Grodås røk ut før semifinalen i konkurransen.

Savnet familien hjemme i Norge

– Hva var den verste påkjenningen for deg under den måneden TV-opptakene varte i Hellas?

– Det desidert verste var å være borte fra ungene og kona. Jeg snakket jo med dem jevnlig, men det var hardt å tenke på at de slet med savnet av meg, mens jeg egentlig bare koste meg på innspillingen av «Mesternes Mester», sier han.

Kona Birgitte holdt fortet hjemme med barna Isac (6) og Sophia (2 1/2).

Odd Sørli brakk kragebenet under dramatiske omstendigheter under opptakene til «Mesternes Mester». Han ble sendt til sykehus med ambulanse og måtte umiddelbart bryte deltakelsen i konkurransen.

Motstander rammet av stygg sykkelulykke

Jacobsen trekker frem sykkelulykken der alpinistveteranen Odd Sørli (62) veltet og brakk kragebenet, som den verste opplevelsen knyttet til selve konkurransen atletene imellom.

– Vi syklet jo den samme ruten, og kom til stedet i det ambulansen var kommet for å hente Odd. Det så rett og slett forferdelig ut med kragebenet som bulte ut, og vi visste ikke akkurat da hvilke eventuelle hodeskader han hadde pådratt seg. Dette skjedde jo i et sykkelløp med stor fart, sier han.

Anders Jacobsen ga absolutt alt og var helt utslitt etter flere av øvelsene i årets utgave av «Mesternes Mester».

Kom sent til finalefesten

Lørdag kveld hadde gjengen som var med i «Mesternes Mester» finalefest på Stratos i Oslo. Jacobsen var den sist ankomne på den festen, ettersom han var opptatt tidligere på dagen og kvelden som ekspertkommentator for NRK under verdenscuprennet i skiflyvning i Vikersund.

Anders Jacobsen i en klatreøvelse i «Mesternes Mester».

– Jeg er nok ikke på plass på festen før over klokken 20, sa Jacobsen da vi snakket med ham ved 15-tiden lørdag.

Han la opp skihoppkarrieren i fjor vår, og har i lang tid vært ekspertkommentator for NRK Sport under sendinger fra hoppkonkurranser verden over.

Nylig fikk han fast jobb som bilselger på Hønefoss.

Dette var de tre finalemotstanderne i «Mesternes Mester»: F.v: Tonje Sørlie, Anders Jacobsen og Helene Olafsen.
Publisert: