Kulturpris til Arild Rostrup

Sandnes kommunes kulturpris for 2017 går til Arild Rostrup for hans arbeid med å bevare og vise bilder fra byen. Stipendene går til Andreas Wetås Jara, Henrik Nordtun Gjertsen, Jakob Ingebrigtsen og Joakim Kjemhus.

Publisert: Publisert:

Arild Rostrup får Sandnes kommunes kulturpris. Foto: Ove Heimsvik

 • Leif Tore Lindø
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sandnes kommunes kulturpris består av kr 20.000 og et grafisk blad av en lokal kunstner. I år er det Arild Rostrup som får æren. Prisen ble delt ut av ordfører Stanley Wirak mandag klokken 11.00.

Her er juryens begrunnelse:

«Arild Rostrup for sitt engasjement med å bevare, og presentere bilder fra Sandnes. Forslagstiller skriver at i og med at Sandnes er en relativt ung by med mange innflyttere, vil det være viktig å kunne skape en stedsidentitet. Gode bildedokumentasjoner fra Sandnes kan bidra til dette, og det er trolig få som har flere Sandnes-bilder enn Arild Rostrup i den tidligere Fotosentralen i Langgata. Han har nå åpnet fotogalleri her hvor en del av bildene stilles ut og selges. Hans far drev butikken fra 1947, og de har dokumentert Sandnes sin historie med over 400.000 bilder som nå gjøres offentlige. Arild Rostrup har startet arbeidet med å digitalisere hele bildearkivet for fremtiden. Dette er et stort og viktig arbeid som mange vil få glede av, og som forteller Sandnes sin historie gjennom 70 år.»

Det ble også delt ut fire kulturstipend, hvert på 20.000 kroner. Disse fire fikk stipendene:

Andreas Wetås Jara er 18 år og går på Vågen vgs. og er en ung og svært talentfull cellist. For tiden er han i Statoils talentutviklingsprogram: «Morgendagens helter», der han er en av fire unge talent som spiller med Stavanger Symfoniorkester på deres konserter i hoved- og klassikerserien. Han har deltatt i flere større prosjekt, blant annet med Maja Ratkje, Ensemble Allegria og 1b.

Henrik Nordtun Gjertsen er 18 år og går også på Vågen vgs og er en ung og svært talentfull fiolinist. Han har spilt i Barratt Dues barneorkester fra han var 10 år, og i juniorensemblet fra han var 12 år, og i 2013-2014 ble han en del av Barratt Dues talentsatsing «Unge Talenter».

Jakob Ingebrigtsen er 17 år og landets mest lovende friidrettsutøver. Har blant annet verdensrekord for 16-åringer på en engelsk mil og ble som 16-åring invitert til å løpe sammen med verdenseliten i Diamond League-stevnet i Stockholm.

Joakim Kjemhus 19 år, fra Sandnes Sykleklubb, har gode resultater fra både nasjonalt og internasjonalt i 2016, blant annet NM-gull jr. landevei og en UCI seier (øverste klassen for junior i verden) i tillegg til deltakelse i EM og VM for juniorer. Kjemhus regnes som et Norges største sykkeltalenter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

 2. Nå må Oilers grave dypt, både fysisk og mentalt

 3. Hun var på pubkor og konsert, hadde besøk av håndtverker og var på sykehusbesøk. Med koronasmitte

 4. Haaland ikke med i Dortmund-troppen. Dette er grunnen.

 5. Tidligere var det flaut å bo der. Nå er stedet blitt en turistmagnet.

 6. Pengene til oppussing av skolen er borte. Se forfallet

 1. Sandnes
 2. Jakob Ingebrigtsen
 3. Kultur