Slik var Mark Knopflers konsert i Bergen

Gjennomført som alltid, og nesten fritt for overraskelser.

Publisert: Publisert:

«Vakkert, men kanskje også en anelse kjedelig,» skriver BTs anmelder. Foto: Silje Katrine Robinson

  • Arvid Berentsen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det skriver Bergens Tidendes musikkanmelder Einar Engelstad om Mark Knopflers konsert i Bergen onsdag. Om noen timer — det vil si torsdag kveld - står Knopfler på scenen i DNB Arena.

— Så laidback at du nesten flater ut. Du vet hva du får på en Mark Knopfler-konsert. Strengt tatt er det ikke mindre enn imponerende at mannen - ganske alene - klarer å selge ut onsdagen under Bergenfest. Midtuke har aldri vært kjent som noen stor festivaldag, siriver Engelstad.

De som ventet på de store Dire Straits-låtene, måtte vente en stund. Nærmere bestemt tre kvarter.

— Da kom «Romeo And Juliet» til publikums store begeistring. Den holder fremdeles mål mer enn 30 år. Majestetisk og besnærende, melder Bergens Tidende.

Den neste Dire Straits-låten kom halvannen time ut i konserten.

— «Telegraph Road». Presentert i klassisk utgave og uten store forandringer sammenlignet med originalen. Majestetisk og storslått som vi husker den fra 80-tallet og Knopflers gitarspill har igjen endelig overtatt hovedrollen, rapporterer BTs anmelder.

Han gir konserten terningkast fire. Men legger ikke skjul på at han lot seg begeistre av ekstranumrene:

— Det er tid for ekstranumre, og hvilket ekstranummer! «Brothers In Arms», en melodi han ellers ikke har spilt under denne Europaturneen. O, salige kveldsstund. At mannen fremdeles klarer å levere en ytterst inspirert utgave av Dire Straits-klassikeren er ikke mindre enn imponerende. Før det hele avrundes med nok en hit fra gamlebandet i form av «So Far Away». Mark Knopfler gjør som han vil. Gir ikke nødvendigvis det publikum vil ha, men likevel nok til at ingen gikk direkte skuffet hjem. At vi savnet mye, får nå så være. Han kommer garantert tilbake, skriver Engelsen i Bergens Tidende.

LES HELE ANMELDELSEN HER: Keltisk gitarkos på plenen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  5. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

  6. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  1. Musikk