Første par ut

<p> Seks kunstnere fra Liverpool og Stavanger går i par i Rogaland Kunstsenters oppløp mot 2008.</p>

Publisert: Publisert:
 • Hjørdis Smedvig
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Marit Victoria Wulff Andreassen og Nicki McCubbing fant hverandre øyeblikkelig etter at de var satt sammen som utstillende par:

— Vi ler til vi gråter, begge to, forklarer Marit Victoria Wulff Andreassen. Hun har atelier på Tou Scene.

 • Vi har samme svarte humor, skyter Nicki McCubbing inn. Hun har bodd hele livet i Liverpool, og synes Stavanger er en langt mer besteborgerlig by enn hjembyen, mener hun.
 • Stavanger er stille i forhold til Liverpool. Her er det ingen som skriker og skråler, konstaterer hun, og forteller at hun fant det av Stavanger hun vil bruke på utstillingen, på Fretex.
 • I lavkulturen, den alminnelige, billigkjøpte kulturen som består av utstoppede barneleker og alt mulig annet shopping-rusk og -rask finner Nicki McCubbing objektene for sine underfundige installasjoner.

Paret fra Stavanger og Liverpool uttrykker seg kunstnerisk svært forskjellig, men beveger seg likevel tematisk inn i et landskap der tvetydigheten settes i sentrum.

McCubbings skulpturelle arbeider kombinerer et humoristisk og lekent uttrykk med det vulgære og urovekkende.

Noe av den samme uroen kan arbeidene til Andreassen vekke. Hun er kjent for sitt sarte, sirlige uttrykk i tegninger og tekster, men arbeidene har også et seksuelt innhold.

 • Jeg forsøker å ta tak i det usagte. Seksualitet har et udefinerbart språk. Vi har noe vi kaller seksuallivet, som om det skulle være et eget liv. Jeg tror det er en langt større del av livet vårt enn vi egentlig tror eller tør vedgå.

Vi er så vant til at det er tabubelagt. På den ene siden lever vi i et overseksualisert samfunn, på den andre siden preges vi fremdeles av at det helst ikke er noe vi skal snakke om, sier Marit Victoria Wulff Andreassen. Rogaland Kunstsenter: Marit Victoria Wulff Andreassen og Nicki McCubbing. Åpner torsdag kl. 18. Montert fram til 19. mars.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Ordføreren vil lage sjau

 2. Her er flyet på vengene for siste gong

 3. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

 4. Her tar bilen u-sving i Hundvågtunnelen

 5. Purrer på Boreal: Når starter Høgsfjord-sambandet opp igjen?

 6. – Vi kommer for seint inn i prosessen