Ny kåring børster støv av lokale forfattere

TIDENES ROGALANDSBOK: Kåringen av Tidenes rogalandsbok fortsetter. Stemmene strømmer inne - og biblioteket i Stavanger børster støv av gamle klassikere.

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Ja, det er en del bøker som ikke har vært lest på lenge, som nå hentes fram fra magasinet, sier Stine Honoré, leder av Kiellandsenteret og juryleder for kåringen. Og for folk som ikke snakker bibliotesk; «magasin» betyr lager.

Juryen har nominert 50 rogalandske bøker som leserne nå skal stemme fram til en finale. På denne listen er det bøker fra tidlig på 1600-tallet - og fra i fjor. Nå er alle bøkene stilt ut på Sølvberget i Stavanger, og en del av klassikerne får nye lesere. Nyere bøker som er lite lest, er også hentet fram fra arkivene. Og nyere forfattere som er med på listen, topper utlånslistene akkurat nå: Janne Stigen Drangsholt, Agnes Ravatn og Bjørn Arild Ersland.

Aftenbladet er med på kåringen, og leserne kan stemme her:

Stine Honoré leder juryen, hun er også leder ved Kiellandsenteret.
Les også

Les mer om kandidatene her:

Du kan også stemme ved å sende mail til konkurranse@aftenbladet.no eller i posten. Merk mail/brev med «Tidenes rogalandsbok.

Les også

Hvem er favoritten din? Kielland? Renberg? Noen helt andre?

– Ellers merker vi godt at diskusjonen er i gang. På Facebook argumenteres det for og mot enkelte bøker, og noen etterlyser verk de synes burde vært med på listen. Både forfattere og lesere deltar i diskusjonen, sier Honoré.

Selv har Sølvberget laget en liten podcast der medarbeidere presenterer noen av kandidatene. Alle bøkene er utstilt i lokalene. Og alle biblioteker i Rogaland er informert om kåringen - og oppfordret til å delta.

Så langt har vi mottatt godt over 1000 stemmer. De som ennå ikke har stemt, har fortsatt litt tid: I løpet av kommende søndag må stemmene være avgitt.

Publisert: