Erlend Hjelvik hoppet av Kvelertak – nå er han tilbake med sitt nye band

Erlend Hjelvik hoppet av Kvelertak da bandet var på full fart frem og opp – under turneen der de varmet opp for Metallica. Nå røper han sine egne planer.

Erlend Hjelvik var med på å danne Kvelertak. Han hoppet av i 2018, og er nå klar med viking metalbandet Hjelvik.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Med Erlend Hjelvik som frontfigur varmet Kvelertak opp for Metallica på Telenor Arena i 2017. Det var omtrent på denne tiden han bestemte seg for å gå sine egne veier.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

I Kvelertak gikk det ikke lange tiden før de hadde funnet en ny vokalist i Ivar Nikolaisen. Det tok Erlend Hjelvik atskillig lengre tid, men nå kan han melde at han har dannet et nytt band kalt Hjelvik.

De slipper debutalbumet «Welcome to Hel» senere i år, og består foruten Hjelvik selv av gitaristene Rob Steinway og Remi André Nygård, bassist Alexis Lieu og Kevin Foley på trommer.

Mens Hjelvik på hjemmebane utgis av hans eget plateselskap Helmet Fire Records, har han signert med store, tyske Nuclear Blast Records ute. Kredselskapets A & R-sjef Jens Prüter minnes første gang han så Erlend Hjelvik i aksjon for ti år siden med Kvelertak, og «ble blåst av banen av den rå energien i sceneopptredenen».

– Han har ikke mistet noe av sin høye energi og har tatt sin unike blanding av black metal, hardrock og punk videre til et nytt nivå.

Selv beskriver Erlend Hjelvik musikken som er i vente fra hans nye band som «blackened Viking heavy metal», med tekster basert på norrøn mytologi og historie.

Publisert: