Cupfinale, 17. mai, julaften og karneval – samtidig

Det skal spares på absolutt ingenting når Svartnissen og hans mednisser får med seg Stavanger Symfoniorkester på nyttårskonserter i 2022.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi skal pakke denne salen med unger, voksne, flagg, vimpler, konfetti og ju neim it, sier Christian Eriksen.

– Og ikke bare salen. Hele huset! høyner Kristian Arntsen.

– Rød løper, fotografering, fest og kostymer over alt. Det kommer tik å bli en vanvittig fest!

27.–29. januar 2022, altså om ganske nøyaktig ett år, skal Svartnissen, Kissa Nissemann, Ove Rocketroll og Mr. Caboom invitere stort og smått til familienyttårskonserter i Stavanger Konserthus. De får med seg Stavanger Symfoniorkester, gjester og en hel haug med overraskelser når de sveiver i gang en klassisk – men høyst uortodoks – nyttårskonsert.

– De vanlige nyttårskonsertene er mer løsslupne enn orkestrenes konserter resten av året. Vi skal ta den stemningen videre, kombinere det med nissesketsjer og masse annen underholdning, forteller Christian Eriksen, og sier at en referanse er Last Night of the Proms.

Fest, fest, fest!

På denne årlige konserten i Royal Albert Hall i London stiller publikum med flagg og utkledninger, konfetti og ballonger, mens orkesteret spiller klassiske hits, og ikke minst «Pomp & Circumstance». Publikum synger med for fulle mugger, og akkurat sånn – kanskje pluss litt – vil nissene ha det på sin nyttårskonsert.

– Tanken er å bruke hele det følelsesmessige registeret orkesteret har, som vi vanligvis hopper over, og kombinere det med det vi gjør hvert år i Sola Kulturhus. Det blir klassisk musikk med veldig lav terskel, allsang, kor, bannere i taket og alt som kan lage feststemning, sier Eriksen.

Det neste året skal de bruke på å fintenke både det musikalske og det umusikalske innholdet. Målet er å lage en konsert der folk deltar mest mulig, ikke bare sitter og ser på.

– Om et år kan vi nok ha fulle hus her, ikke bare 20 stykker med munnbind. Da trenger både vi og alle andre en skikkelig overdådig, løssluppen fest. Den skal vi lage, sier Eriksen.

Hans Petter Jørgensen, Christian Eriksen, Kristian Arntzen og Over Storland tar seg av nissingen, mens Stavanger Symfoniorkester tar seg av symfoneringen, når de slår sine pjoltere sammen og lager nyttårskonserter.

En ny tradisjon

Nissene hadde konserter sammen med symfoniorkesteret da de feiret 10-årsjubileum. Det er snart ti år siden. Nissene feirer nå 20 år på scenen, og dette er måten å markere det på.

– Vi er ikke veldig opptatt av å feire oss selv, men noe ville vi jo finne på. Da ble det en ny fest for alle som har lyst å komme. Jeg håper folk kler seg ut som konger, dronninger, prinser, prinsesser, superhelter, sjørøvere eller hva som helst. Så skal vi sørge for kjempestemning når folk kommer, sier Kristian Arntsen.

Nyttårskonsertene skal de ha i tillegg til de vanlige showene i Sola Kulturhus. Hvis det blir en suksess, er tanken at det skal bli en fast tradisjon.

– Kan du tenke deg en bedre måte å feire et nytt år på enn å komme til Fartein Valen-salen i fullt kostyme, høre hele symfoniorkesteret spille, være med og synge, smelle av noen konfettiraketter og delta på en svær fest? Selvfølgelig må vi gjøre det hvert år, sier Kristian Arntsen.

Publisert: