Hjorth, Vaage og Eira nominert til Nordisk råds litteraturpris

De nominerte til årets Nordisk råds litteraturpris er klare. De norske på listen er Vigdis Hjorth, Lars Amund Vaage og norsk-samiske Inga Ravna Eira.

Forfatter Vigdis Hjorth er blant de nominerte til Nordisk råds litteraturpris med romanen «Er mor død».
  • NTB
Publisert: Publisert:
Inga Ravna Eira er blant de nominerte til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen «Gáhttára Iđit».
Den norske forfatteren Lars Amund Vaage er blant de nominerte til Nordisk råds litteraturpris med sin roman «Det uferdige huset».
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Hjorth er nominert for sin roman «Er mor død», som ble utgitt i fjor sommer.

Boken, som høstet god kritikk fra anmelderne, skildrer forholdet mellom en mor og datter. Flere anmeldere trakk paralleller til Hjorts mye omtalte slektsroman «Arv og miljø» fra 2016.

Lars Amund Vaage nomineres for romanen «Det uferdige huset», som kom ut i høst. I likhet med Hjorth er også Vaage en forfatter som lar seg inspirere av egen slekt, og Vaages roman er basert på hans egen bestefar.

Inga Ravna Eira, som bor i Karasjok, er nominert innenfor det samiske språkområdet. Hun skriver på nordsamisk og har utgitt både lyrikk, noveller og barnebøker. Hun er nominert for diktsamlingen «Gáhttára Iđit».

I Danmark er forfatter Asta Olivia Nordenhof nominert for sin roman «Penge på lommen», som er første del av en romanserie med Scandinavian Star-ulykken som bakteppe. Fra Sverige er blant annet Johanne Lykke Holm nominert for romanen «Strega».

Prisen skal etter planen deles ut 2. november i København. Vinneren mottar også 300.000 danske kroner, tilsvarende om lag 411.000 norske kroner.

I fjor måtte de norske forfatterne Matias Faldbakken og Bjørn Esben Almaas se seg slått av finlandssvenske Monika Fagerholm.

Publisert: