NRK snur og spiller Michael Jackson likevel

– NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Michael Jacksons musikk er tilbake på NRK, et døgn etter at den ble tatt bort.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren «Leaving Neverland». Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Førstkommende søndag viser NRK den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland som omhandler Michale Jacksons påståtte overgrep mot to unge gutter. NRK besluttet å droppe Jacksons musikk i to uker, noe som førte til heftig debatt og kritikk av statskanalen. Nå gjør sjefen om på beslutningen.

– Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier Eriksen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen
Les også

Kulturskolen i Stavanger stanset Michael Jackson-show

Eriksen understreker at dette aldri var ment som en boikott av Michael Jacksons musikk.

– Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott. Derfor er det viktig og riktig av oss å snu og gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.

Publisert: