Re-Naa stakk av med årets seier i The Nordic Prize

Norge og Re-Naa har blitt kåret til årets restaurant 2019 av The Nordic Price, en pris som deles ut på etterskudd i 2020. - Takk til ansatte og gjester som støtter oss, sier Sven Erik Renaa.

Torill og Sven Erik Renaa sammen med Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun ved overrekkelsen av Matkulturprisen i juli i år.
  • Benedicte Øhren Danielsen
    Benedicte Øhren Danielsen
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Re-Naa kan nå juble etter å ha blitt kåret til Årets Restaurant 2019 av The Nordic Prize. Den gjeve prisen er svært ettertraktet i restaurant-miljøene og kåres hvert år blant nominerte restauranter fra alle de nordiske landene.

– Det er jo en kjempeprestasjon, og så er det litt ekstra spesielt i disse turbulente tider med pandemi, branner og så mye negativt som skjer. Det hjelper selvsagt på motivasjonen vår, at vi får en slik prestisjefylt pris. Det er veldig tøff konkurranse både blant restaurantene i Norge og de andre topprestauranter i Norden, sier Sven Erik Renaa til Aftenbladet.

Dette var finalistene i The Nordic Prize 2019:

  • AOC, København
  • Re-Naa, Stavanger
  • Grillid, Reykjavik
  • Gastrologik, Stockholm
  • Palace, Helsinki.

Prisen ble etablert av Bent Christensen i 2009 og har blitt utdelt 11 ganger.

Blant tidligere vinnere finner man tre seiere til Norge: Maaemo (2012 og 2015) og stavanger-restauranten Sabi Omakase (2016).

I 2018 var det Sollerød Kro i Danmark som stakk av med seieren, men denne gangen var det Norge som igjen stakk av med førsteplassen.

Re-Naa har tidligere vunnet Matkulturprisen 2020. Restauranten ble tildelt første stjerne i Guide Michelin i 2017 og fikk beholde stjernen i 2018 og 2019. I 2020 fikk restauranten en stjerne til og har som eneste restaurant i Norge to stjerner.

LES OGSÅ MAGASINSAKEN: OPPSKRIFTEN PÅ NORGES BESTE RESTAURANT:

10 ingredienser:

  • En sta kokk som aldri blir mett
  • En nordsjødykker i Lysefjorden
  • En italiensk soussjef som falt for en gjest
  • En mann på jakt etter smaken av barndom
  • En sulten servitør som gjør mye mer
  • Bønder som vet hva det koster
  • En restaurantsjef med røket korsbånd
  • En liten øy med Norges største kjøkkenhage
  • En tålmodig koreansk kjøkkensjef
  • En vernepleier som ruger ut vaktler
  • LES MER:
Les også

Møt ti mennesker som gjør Re-Naa best i landet

Les også

  1. Torill Renaa er en av fire nominerte til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Publisert:
  1. Sven Erik Renaa
  2. Re-Naa

Mest lest akkurat nå

  1. Ingen nye Michelin-stjerner til Stavanger

  2. Hadde mistet troen på Kroatia-turen, men så gikk flyet likevel

  3. Dødsulykke i Bodø: Politiet frigir navnet på omkommet Sandnes-kvinne

  4. Flere skal være skutt under 4. juli-parade i USA

  5. «Sandnes Ulf har redusert etter katastrofal 1. omgang»

  6. Hvalrossen Freya svømte rett forbi Jæren og sa ikke hei en gang