Re-Naa stakk av med årets seier i The Nordic Prize

Norge og Re-Naa har blitt kåret til årets restaurant 2019 av The Nordic Price, en pris som deles ut på etterskudd i 2020. - Takk til ansatte og gjester som støtter oss, sier Sven Erik Renaa.

Publisert: Publisert:

Torill og Sven Erik Renaa sammen med Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun ved overrekkelsen av Matkulturprisen i juli i år. Foto: Carina Johansen

  • Benedicte Øhren Danielsen
    Journalist

Re-Naa kan nå juble etter å ha blitt kåret til Årets Restaurant 2019 av The Nordic Prize. Den gjeve prisen er svært ettertraktet i restaurant-miljøene og kåres hvert år blant nominerte restauranter fra alle de nordiske landene.

– Det er jo en kjempeprestasjon, og så er det litt ekstra spesielt i disse turbulente tider med pandemi, branner og så mye negativt som skjer. Det hjelper selvsagt på motivasjonen vår, at vi får en slik prestisjefylt pris. Det er veldig tøff konkurranse både blant restaurantene i Norge og de andre topprestauranter i Norden, sier Sven Erik Renaa til Aftenbladet.

Dette var finalistene i The Nordic Prize 2019:

  • AOC, København
  • Re-Naa, Stavanger
  • Grillid, Reykjavik
  • Gastrologik, Stockholm
  • Palace, Helsinki.

Prisen ble etablert av Bent Christensen i 2009 og har blitt utdelt 11 ganger.

Blant tidligere vinnere finner man tre seiere til Norge: Maaemo (2012 og 2015) og stavanger-restauranten Sabi Omakase (2016).

I 2018 var det Sollerød Kro i Danmark som stakk av med seieren, men denne gangen var det Norge som igjen stakk av med førsteplassen.

Re-Naa har tidligere vunnet Matkulturprisen 2020. Restauranten ble tildelt første stjerne i Guide Michelin i 2017 og fikk beholde stjernen i 2018 og 2019. I 2020 fikk restauranten en stjerne til og har som eneste restaurant i Norge to stjerner.

LES OGSÅ MAGASINSAKEN: OPPSKRIFTEN PÅ NORGES BESTE RESTAURANT:

10 ingredienser:

  • En sta kokk som aldri blir mett
  • En nordsjødykker i Lysefjorden
  • En italiensk soussjef som falt for en gjest
  • En mann på jakt etter smaken av barndom
  • En sulten servitør som gjør mye mer
  • Bønder som vet hva det koster
  • En restaurantsjef med røket korsbånd
  • En liten øy med Norges største kjøkkenhage
  • En tålmodig koreansk kjøkkensjef
  • En vernepleier som ruger ut vaktler
  • LES MER:
Les også

Møt ti mennesker som gjør Re-Naa best i landet

Publisert:

Les også

  1. Torill Renaa er en av fire nominerte til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Mest lest akkurat nå

  1. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

  2. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger fredag

  3. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

  4. Pasient tiltalt for draps­forsøk på lege

  5. På lang sikt ser det ganske mørkt ut for Stavanger, dersom det fort­setter som i dag

  6. På dette kontoret får de stillerom fra legen­darisk alpinbakke

  1. Sven Erik Renaa
  2. Re-Naa