JOWST: – Vår absolutt beste opptreden

Som nummer 17 av 26 deltakere sto Norges Eurovision-håp JOWST på scenen i Kiev lørdag kveld. Senere i kveld får vi vite hvor høyt det bringer oss.

JOWST på scenen i finalen lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Årets norske låt, «Grab The Moment», har tekst av Jonas McDonnell og er komponert av Joakim With Steen, som går under navnet JOWST. Vokalist er Aleksander Walmann.

Walmann hadde en enda mer kraftfull framføring enn under siste prøve. Og ikke minst, den mye omtalte LED-masken til Joakim With Steen virket som den skulle.

– Vi gjorde vår absolutt beste opptreden i kveld. Best ever! sier han fra «green room» via NRKs pressekontakt

– Vi er så utrolig glade og stolte, sier vokalist Walmann.

Hjertesyke Salvador Sobral fra Portugal brakte fram både jubel og tårer i salen med balladen «Amar pelos dois». Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix

Bra stemning i salen

– Veldig bra stemning i salen, men ikke så bra som under Italia, Moldova og Ungarn, sier Guri Idsø Viken, som blogger for goodeveningeurope.net.

– Jeg tror det påvirket litt negativt at TV-ene i salen ikke virket før siste tredel av sangen. JOWST gjorde en strålende jobb, og jeg tror fortsatt på topp ti fordi den appellerer til de som sitter hjemme og liker annerledes bidrag, fortsetter hun.

For øvrig fikk vår svenske naboer mer jubel enn oss, ifølge Viken.

Tror på seier

Joakim With Steen var på forhånd optimist.

– Jeg tror det skal gå kjempebra. Det er relativt. Jeg har troen på at det går an å vinne, men jeg forventer topp ti, sa han til NTB etter den siste generalprøven.

Finalen startet klokka 22 lokal tid – klokka 21 norsk tid. Norge gikk på etter Spania, og før Storbritannia.

Italia, Portugal og Bulgaria er de største favorittene til å vinne årets utgave av verdens største og lengstlevende musikkonkurranse.

Francesco Gabbani og hans gorilladanser under finalen lørdag. Italia er blant de store favorittene. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
Publisert: