Kjells freidige feilslag

– Jeg har sans for å være freidig. Det er å være ærlig, å være seg selv, sier Kjell Gjerseth.

Det er 52 år siden forrige konsert med Kjell Gjerseth. I bakgrunnen Espen Noreger.
  • Geir Flatã¸e
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Mandag kveld hadde rundt 50 mennesker samlet seg for å overvære hans første konsert siden han 12 år gammel framførte «Menuett» av Paderewski.

Kjell Gjerseth er en gammel ringrev med lang journalistisk erfaring fra verdens urolige hjørner, men det finnes ting som tar nattesøvnen fra ham. Som å spille en konsert. Og å gi ut en plate samtidig, kalt «Feilslag».

– Jeg fikk nesten ikke sove i natt. Var så nervøs, sa han da vi ringte ham før konserten i Maskinhallen på Tou.

Opptredenen er en del av Tou Camp, og han har med seg et skikkelig kremlag: Morten Mølster på gitar, Didrik Ingvaldsen på trompet, Eivind Hodne på bass og Espen Noreger på trommer. Selv spiller han piano.

Vil ikke øve

– Jeg spilte klassisk piano fra jeg var åtti-ti år gammel, fram til jeg var 14. Nå er jeg 64 år, og det er litt andre klanger nå, sier Gjerseth.

–  Hva vil du kalle sjangeren?

–  Tror ikke det er noen sjanger. Til platen spilte vi inn 45 minutter sammenhengende. 45 minutter galskap fra Kjell Gjerseth. Vi har gjort en avtale om at vi ikke skal øve. Det begynte med at noen ba meg om å spille inn en del av komposisjonene jeg har lagd, sier Gjerseth.

Konserten begynte med en rygg som hadde slått seg vrang, men Gjerseth fikk buksert seg på plass foran pianoet.

Improvisasjon

–  Det finnes ikke en perfekt Kjell, og det finnes ikke noe perfekt liv. Det er feilslag, sa han før bandet gled ut i en jazzimprovisasjon av «Lisa gikk til skolen». Siden fulgte hans egne «Grimskjær» og «Damesangen», en variasjon over filmmelodien til «At dere tør».

«Alltid freidig» kom, og mens vi måtte gå for å rekke deadline, var bandet i gang med «As time goes by», sist framført av ham på et hotell i Kabul. Mange feilslag og ingen øving til tross; det var glimt av magi i den nedslitte Maskinhallen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Arbeidsulykke i Sandnes

  2. Rekord­smitte til tross: – Det skal mye til før vi an­befaler fritids­karantene

  3. Han blir ny daglig leder i Bryne FK

  4. Rogalending dømt for voldtekt av barn i USA

  5. Betalte 30.000 kroner for verdiløst teppe

  6. Hett på Madlamark om hus i skolegården