Stavangers beste, med gjester

Aiaiai! så det smeller når Stavangers tøffeste band møter rom-tradisjonen.

Kitchen Orchestra, her under en konsert i 2018, gir ut plate sammen med musikere fra Slovakia der de forener rom-tradisjonen og norsk samtidsmusikk. Foto: Kristian Jacobsen

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:

Grade: 6 out of 6

Angrusori: «Live at Tou» (Hudson)

I 2016 startet Stavangers aller stiligste band, Kitchen Orchestra, et samarbeid med en gruppe musikere fra Slovakia for å utforske musikktradisjonen til romfolk, altså det hardt prøvede folket vi tidligere kalte sigøynere.

I spissen for møtepunktet mellom norsk samtidsmusikk og romtradisjonen står komponist, sanger og fiolinist Iva Bittová og trollmannen Nils Henrik Asheim.

Dette liveopptaket fra en Tou-konsert låter helt kanon. De har ommøblert, pakket om og pakket opp musikk du aldri har hørt før. Eksperimentelt og knirkete – ja, men også varmt, melodiøst, livlig, sårt, fint og friskt. De to leirene leker, utfordrer, forhandler og bygger en felles leir med dine, mine og våre.

Gnistrende samspill, vokalister som synger sjelfullt med hele seg, oppfinnsomhet, vilje, mot, flott balanse mellom samtid og fortid. Glem alt du ikke visste om norsk samtidsmusikk og slovakisk rom-musikk og bare gi denne en sjanse.

Beste spor: «Bo Sloboda, Bo Sloboda, «Chude Man Vastetar», «Te Me Gelom Tele Surki Virba»

Publisert:

Plateanmeldelser

 1. Mesterlig utført

 2. Polert pop

 3. En mester i sjangeren han skapte i 1990

 4. Det er Italias år i år

 5. Flott solodebut

 6. Vellykket fra Jakob Dylan

 1. Plateanmeldelser
 2. Nils Henrik Asheim
 3. Musikk
 4. Plateanmeldelse