Nå kommer Justin Bieber til Oslo - og da blir det vel kaos igjen?

Politiet har gjort grundige forberedelser til Justin Biebers to konserter i Telenor Arena til helgen. Håpet er å unngå kaoset som har kjennetegnet popstjernens tidligere besøk.

Justin Bieber kommer til Telenor Arena i Bærum fredag og lørdag. Her avbildet i talkshowet «Senkveld» i forbindelse med sin opptreden i Chateau Neuf i fjor. Den endte med skandale, da han gikk av scenen etter bare én låt.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den canadiske popstjernen skal holde konsert i Telenor Arena på Fornebu både fredag og lørdag. Politiet stiller opp med ekstra bemanning.

Under sitt forrige besøk lagde den skandaleombruste sangeren en episode som flere fortsatt mener var et utspekulert PR-stunt under mantraet «all PR er god PR», mens andre mener det var nok et utslag av artistens primadonna-nykker.

To unge jenter slurvet med å tørke bort noe vannsøl på scenen under en intimkonsert på Chateau Neuf, noe som førte til at Bieber gikk av scenen i raseri etter å ha framført bare en eneste låt.

Feilberegnet

Under stjernens første besøk i Norge for fire år siden, da han holdt en gratiskonsert på en scene i vannkanten ved Operaen i Bjørvika, feilberegnet både plateselskapet og politiet totalt den voldsomme interessen for idolet.

Over 20.000 fans dukket opp, og det ble totalt kaos i Oslo sentrum. Flere måtte til legevakten, og mange ble behandlet på stedet av frivillige fra Røde Kors.

Året etter, da Bieber besøkte Telenor Arena for første gang, gikk det noe bedre. Og foran konsertene i år har politiet forberedt seg godt ved å være til stede på en Bieber-konsert i Berlin tidligere denne måneden.

– Bedre forberedt

– Dette gjør oss bedre forberedt. Når Justin Bieber holder konsert, krever det mer planlegging enn normalt. Det vil være utfordrende hvis det kommer veldig mange uerfarne konsertpublikummere, som også er unge, sa innsatsleder Tomm Berger i Oslo politidistrikt til Dagbladet etter besøket.

Politiet ønsker av sikkerhetsmessige grunner ikke å gå i detalj om hvor mange ekstramannskaper som settes inn i helgen, men bekrefter at det kommer til å være ekstra bemanning.

Gode råd

Mange publikummere tropper opp foran konsertarenaen uten å ha forberedt seg godt nok. Det er viktig å huske på både å spise godt på forhånd og ha med seg drikke i ventetiden.

Man må også sørge for å drikke under konserten. Politiet minner om at det av sikkerhetsgrunner ikke er lov å ta med seg flasker og sekker inn på konsertarenaen. Siden høsten nå er på vei for fullt, er varme klær en nødvendighet mens man står i kø utenfor arenaen.

Politiet anbefaler også at alle under 13 år har følge med foresatte eller eldre venner.

Utsolgt

Arrangøren Atomic Soul opplyse at begge konsertene er utsolgt. Fornebu-konsertene er en del av turneen «Purpose World Tour» som besøker over 30 byer i Europa etter å ha startet i USA allerede i mars.

Justin Bieber kommer til Norge etter å ha holdt to konserter i Paris, og fortsetter til Helsinki, Stockholm og København etter de to konsertene i Bærum.

Som oppvarming i Telenor Arena stiller 22 år gamle Julie Bergan fra Skien. Hun er kjent for det norske poppublikummet etter sin førsteplass på VG-lista i uke 28 med sangen «Arigato». Låta er fortsatt inne på topp 20. (NTB)

Les også

 1. LES OGSÅ: Justin Bieber kjeftet på fansen og gikk av scenen

Publisert:
 1. Bjørvika
 2. Telenor Arena
 3. Justin Bieber
 4. USA
 5. Jenter

Mest lest akkurat nå

 1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 2. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 3. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

 4. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

 5. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

 6. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit