Tid for Revansj!

Mods-musikalen "Revansj!" hadde første øving i dag. Minst fire ukers knallhard jobbing gjenstår.

Publisert: Publisert:

Espen Solsbak spiller hovedrollen "Christer" i Mods-musikalen "Revansj!" som har premiere i det nye konserthuset den 26. september. Dansetrinnene begynner allerede å sitte for ham og de andre skuespillerne. Fra venstre Inger Lise Hope, Lene Puntervold, Espen Solsbak, Hege Alsaker, Guro Vikingstad og Marielle Ness Foto: Jonas Haarr Friestad

  • Ingvild Jacobsen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Slik ser scenen ut når Mods-musikalen har urpremiere til høsten. Foto: Jonas Haarr Friestad

— Det føles fantastisk å være i gang, sier regissør og produsent Pål Mangor Kvammen på trappen til "Stavangeren" scene i det gamle forsamlingslokalet Bethania.

I de sommerstille gatene på Storhaug er det ikke så mye som en katt å se. Men noe er i emning. Fra den åpne døra til Stavangeren høres hoiing og jubel. Tretten unge artister utfolder seg på dansegulvet. Her er stor takhøyde og lav terskel for brede smil og energiutløsning. Ideen om en Mods-musikal som Pål Kvammen og Jon Arne Sægrov tok med seg hjem etter å ha sett musikalene "Mamma Mia" basert på musikk av Abba og "We will rock you" med musikk av Queen i London for ti år siden, tar omsider steget fra den metafysiske - til den fysiske verden.

— Vi prøver på mange måter å bringe London til Stavanger, sier Kvammen.

Fire hektiske uker

— Vi øver i Stavangeren i tre uker fremover, før vi flytter inn i det nye konserthuset den fjerde og siste uken, sier produsent Jon Arne Sægrov.

Det tilsvarer en fulltidsjobb med åtte timer øving hver dag.

— I løpet av denne første intense øvingsperioden håper vi å bli ferdig med mest mulig. Det blir helt klart mer øving etter 25. august, men hvor mye det blir og nøyaktige øvingstider diskuterer vi når den tid kommer, sier Sægrov.

Både skuespillere, musikere, koreograf og musikalsk leder er unge og nyutdannede. Flesteparten er fra Stavanger. Det var da også et bevisst valg av Kvammen og Sægrov.

— Vi ønsker å gi lokale talenter en sjanse og tross sin unge alder har de betydelig utdanning og erfaring, for eksempel Espen Solsbak fra Musikkonservatoriet i Stavanger, Guro Vikingstad fra The Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA) og Arthur Berning med erfaring fra filmindustrien, sier Sægrov.

Mods-sangene i musikalen er hentet fra albumene "Revansj" og "Amerika" og har nettopp den ungdommelige energien Sægrov og Kvammen er ute etter.

Annerledes fra alt annet

Lykke Kristine Moen fra Bergen og Espen Solsbak fra Stavanger spiller hovedrollene "Linda" og "Christer".

— Jeg har gledet meg kjempemasse til å komme i gang, sier Solsbak som har studert klassisk sang på Musikkonservatoriet i Stavanger.

De to hadde aldri møtt hverandre før de fikk hovedrollene i musikalen.

— Jeg var litt nervøs for å møte Espen siden vi skal spille så tett sammen, derfor var det ekstra deilig å kjenne at kjemien var på plass allerede ved første håndtrykk, sier Moen.

I følge de to bugner alle skuespillerne over av energi og er glade og klare for å starte øvingen.

— Dette blir annerledes enn alt annet som er satt opp i Stavanger tidligere, jeg er kjempefornøyd med å være en del av dette, sier Solsbak.

Arthur Berning fra Stavanger, kjent fra filmer som "Mannen som elsket Yngve", "Rottenetter" og "Fritt vilt III", har fra før av ingen erfaring med musikal og tror hans største utfordring blir dansingen.

— Akkurat det har jeg ingen erfaring med utover dansegulvet på puben, sier han.

Lokal åpning av konserthuset

Pål Mangor Kvammen mener dette er et poeng i seg selv. Etter det ti dager lange husvarmingsprogrammet i midten av september, er det Mods-musikalen som blir første forestilling i det nye konserthuset.

— Sånn sett er timingen vår god, selv om ideen til musikalen lå og gjæret i ti år, sier Kvammen.

30-års jubileumet til Mods og nytt konserthus kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Så ville det da heller ikke vært mulig å sette opp en lokalprodusert Mods-musikal for ti år siden, i følge Kvammen.

— Nivået på lokale artister har steget voldsomt de siste årene. Vi er overbevist om at dette blir en stor fest i det nye konserthuset.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

  2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om

  3. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

  4. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27

  5. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  6. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå