Ellen Dorrit som den onde pop-dronninga

— Jeg så den vakre, tøffe dama og ville ha henne til å spille My Lady, sier regissøren bak musikalen «De tre musketerer».

Publisert: Publisert:
  • Kristin Aalen
    Kulturjournalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Vi sitter i de røde plysj-stolene i Folketeatret, det som en gang var den gamle Operaen i Oslo, og hører regissør Alexander Mørk-Eidem tale om skuespiller Ellen Dorrit Petersen fra Tau som står midt i en prøve på scenen.

- Nå har jeg lyst til å være frilans og se mer til barna mine, sier skuespilleren som har sagt opp en fast jobb på Det norske teatret. Foto: Kristian Jacobsen

— Jeg så henne i filmen "Blind", og der var hun utrolig fin. Nå skal hun gjøre noe helt annet, synge, danse og være en diva. My Lady er en femme fatale som er livsfarlig vakker og ond. Men er man en god skuespiller, klarer man det.

Samtalen vår fant sted tidlig i januar. Sceneprøven vi da var vitne til, gikk uten kostymer og kunne virke ustrukturert. Men et system var det i galskapen, skjønt flere skuespillere strevde med å nå de høye tonene i "When the Moon is in the Seventh House" i låten "This is the Age of Aquarius" fra musikalen Hair.

1600-tallet + 1980-tallet

Forvirret nå? Hair? Er ikke dette musikalen "De tre musketerer", røverhistorien fra 1600-tallet av Alexandre Dumas som handler om Athos, Portos, Aramis og deres venn d'Artagnan?

— Jo. Men jeg har laget en rocka versjon der vi setter sammen 1600-tallsfortellingen med 1980-tallets pop- og rock-låter, forklarer Mørk-Eidem.

- Javel?

— Vi insisterer på at pop- og rock-figurer fra 1980-tallet hører hjemme på 1600-tallet. Pop-artistene er de onde, rockerne er de gode. Hockeysveis og puddelfrisyre om hverandre, blonder og pastell à la Prince paret med barokkens brokade og kniplinger.

- Det kjennes herlig å være med på pur underholdning, synes Ellen. Foto: Kristian Jacobsen

Musikken til Prince er derimot ikke med, den ble luket ut etter en rettighetstvist. Men låter av Madonna og Michael Jackson er der. ”Born To Be Wild” fra filmen "Easy Rider", ”Lady Marmalade” av Christina Aguilera og ”More Than Words” av Extreme er andre eksempler.

Om noen lurer på hvordan Mørk-Eidem våger, er svaret at musikalen gikk rett hjem hos svenskene for noen år siden. 130.000 publikummere har sett den i Stockholm. Der er han av en anmelder i Svenska Dagbladet blitt kalt "teatrets Petter Northug".

Femme fatale

— Jeg skal være ond, ja. My Lady er en kloning av Madonna og Lady Gaga, en wannabe som herser med mannfolka. Rollen er ikke stor og sentral, men morsom, sier Ellen Dorrit Petersen til Aftenbladet.

- Det er uvant å danse i en forestilling, det har jeg ikke gjort så mye før, sier Ellen Dorrit Petersen fra Tau. Foto: Kristian Jacobsen

Skuespilleren fra Tau forteller at hun nylig sa opp på Det norske teatret der hun har vært fast ansatt siden 2006.

— Jeg har arbeidet hardt i en årrekke ved siden av å ha to små barn. Nå har jeg lyst til å være frilans og se mer til barna mine. Å spille i Folketeatret om kveldene fram til mai gjør at jeg kan være hjemme på dagtid.

- Hvordan er det å spille i en musikal?

— Det har jeg ikke gjort mye av før. Men det kjennes herlig å være med på pur underholdning. Det minner meg om da jeg spilte i lokalrevy på Stord før alt ble veldig alvorlig på Teaterhøgskolen. Når publikum kommer og ser musikalen, vil de få en morsom opplevelse.

- Er det noen moral i "De tre musketerer"?

Hun ler og rister på hodet.

— Neppe. Det må i så fall være at rocken ruler. Det føles litt sånn.

Ellen Dorrit Petersen som den onde pop-dronninga My Lady i "De tre musketerer" i Folketeatret i Oslo. Foto: www.johnandresen.no P: +47 9117

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. To smittet av koronavirus i Randaberg

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Ekteparet ivrer for at flere skal oppleve det gode livet på Nesflaten

  6. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

  1. Scene