Harry Potter, fiolinfestival, Beethoven og ny dirigent for SSO

Stavanger Symfoniorkesters program for sesongen 2019-2020 er lagt frem. Med ny sesong kommer også en ny sjefdirigent, ettersom Christian Vasquez takker for seg etter seks år i stillingen.

Filmmusikk fra Harry Potter framføres i september.

 • Ingeborg Frostad Schriwer
  Ingeborg Frostad Schriwer
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Spesielt to større prosjekter vil prege den kommende orkestersesongen. På høsten vil det være en treukers fiolinfestival, mens Beethovens 250-årsjubileum skal feires i 2020.

– Høstens høydepunkt er en treukers festival med fiolinen som tema, der vi skal sette fiolinen i fokus og hylle en av menneskehetens vakreste oppfinnelser som har gledet og rørt mennesker i århundrer, står det i en pressemelding fra symfoniorkesteret.

Stavanger symfoniorkester satser både på nytt og gammelt i sitt program for 2019–2020. Foto: Anders Minge

Under festivalen skal blant annet den georgiske fiolinisten Lisa Batiashvili, country-fiolinist Mark O’Connor og Larsen trio dele scenen med SSO.

– Vi skal gjøre festkonsert med noen av de fremste i den unge generasjonen av dyktige fiolinister vi har i Norge akkurat nå; Guro Kleven Hagen, Joakim Røbergshagen, Miriam Helms Ålien og Ludvig Gudim, det hele presentert av Arve Tellefsen, som selvsagt også skal spille med oss.

Beethovens 250-årsjubileum skal feires i 2020.

Når Beethoven skal hylles på nyåret, skal SSO spille verker som ikke har blitt fremført av orkesteret tidligere. Det er to verk som skal danne rammen om feiringen; Beethovens eneste opera, “Fidelio”, og Missa Solemnis.

– Ludwig van Beethovens livsverk er så sentralt for vår kunstart, så nyskapende og skjellsettende i sin samtid, så gjennomgripende i sin virkning på ettertiden, at det virker umulig å skulle favne det hele, melder orkesteret.

På programmet står også førstefremførelser i Stavanger av blant annet Henrik Hellstenius' Public Behaviour og et helt nytt verk komponert av Øyvind Mæland. To filmkonserter står også på programmet. I september vil orkesteret fremføre “Harry Potter og de vises stein”, og i oktober kan man høre orkesteret fremføre musikk og mektige korverk fra filmverdenen.

Christian Vasquez går av som sjefdirigent etter to konserter 6. og 7. juni. Hvem den nye sjefdirigenten blir, vil bli offentliggjort neste uke.

Publisert:
 1. Musikk
 2. Konsert
 3. Klassisk musikk
 4. Stavanger Symfoniorkester

Mest lest akkurat nå

 1. Nå er Vågen åpen for trafikk igjen: – Det er en katastrofe for bransjen og sentrum

 2. Rekordmange sendes ut av landet: – Trodde jeg kom inn uten problemer

 3. Dette skjer i OL mandag 2. august

 4. Beruset elsparke­syklist skadd i Vågen

 5. Mørk takker super­stjernen for åpen­heten: – Vi er ikke roboter

 6. – Det er uverdig for norsk politisk debatt at Frp skal måtte ta avstand frå nazistar