Finnes det oljeskam i Rogaland?

PODKAST: I ukens Aftenbla-bla diskuterer vi om det finnes olje-skam i Rogaland, eller om folk fremdeles er stolte av å jobbe i oljå? Vi er også innom en sur Bon Jovi, og vi gjør opp status før høstens valg.

Publisert: Publisert:

Er folk stolte av oljejobbene sine, eller finnes det en olje-skam i Norge? Bildet er av Njord A. Foto: Thomas Sola / digital

  • Leif Tore Lindø
    Journalist

«Det er ingen grunn til å rette peikefingeren mot dei som har sikra vår velstand. Vi bør heller hylle dei.»

Dette skrev Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Verdens naturfond, i Aftenbladet siste uke. Den tidligere miljøvernministeren mener blant annet at «...folk skal ikkje skamme seg over jobben sin. Det er heilt feil. Nett som det er feil å legge skulda for klimaproblemet på dei mange tusen kvinner og menn som har eller har hatt arbeidsplassen sin i olja. Dei har bidratt til å forme Noreg til det det er, ein av dei beste stadane å bu i verda.»

Men finnes det en slags oljeskam i Rogaland? Aftenbla-kommentator Hilde Øvrebekk forteller at det finnes folk som ikke snakker for høyt om oljejobben sin. Men kan vi snakke om oljeskam på samme måte som flyskam?

Aftenblad-kommentator Harald Birkevold er også med for å gjøre opp statur før valgkampen. Hvile partier ligger best an, og hvem kommer til å gjøre et dårlig valg? Får vi et kjempestort bompengeparti? Blir det maktskifte i Stavanger og Sandnes?

Vi er også, som snarest, innom lørdagens Bon Jovi-konsert. Når han synger så surt, hvorfor gir ikke Jon Bon Jovi seg? Jan Zahl og Leif Tore Lindø lanserer sine teorier.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes, eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:
  1. – Kanskje det er statsministeren som tjener for lite?

  2. Vi er på vårt mest ulykkelige mellom 40 og 50

  3. Hvorfor gratulerte Erna Solberg en familie på Finnøy med nytt bord?

  4. - Sykehuset var mitt ene trygge sted. Så kom koronaen, og plutselig var all trygghet borte

  5. Takk, korona! Endelig slipper vi all denne klemmingen

  6. Rektor på Auglend skole: - Vi makser allerede bruken av ansatte på skolen

  1. Aftenbla-bla