Pulitzerpris til New York Times for kritiske Putin-reportasjer

Avisen New York Times mottok tre Pulitzer-priser under den prestisjetunge prisutdelingen, blant annet for reportasjer om Russland.

Associated Press-fotograf Mukhtar Khan feirer med familien etter at han vant Pulitzer-pris mandag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
En maskert mann hopper mot et kjøretøy tilknyttet indisk politi i Kashmir i mai 2019. Bildet er tatt av fotografen Dar Yasin, som vant Pulitzer som bildene tatt fra området.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Russland-artiklene som avisen vant prisen i kategorien internasjonal journalistikk for, beskrives av juryen som en «rekke fascinerende historier, skrevet med stor risiko, som avslører overgrepene fra Vladimir Putins regime».

New York Times vant også prisene i kategoriene for gravende journalistikk og meningsjournalistikk. Førstnevnte var for avsløringer om taxiindustrien i New York , mens sistnevnte var for et essay skrevet av Nikole Hannah-Jones om slaveriet i USA.

Pulitzer-prisene er USAs viktigste priser for journalistisk arbeid. Det er Columbia-universitetet i New York som står for tildelingen.

Avsløringer om politidekning

The Seattle Times ble hedret for sine avsløringer om feil på Boeing 737-flyene, som førte til to flyulykker som kostet hundrevis av mennesker livet.

The Anchorage Daily News og ProPublica ble hedret med pris for å ha avdekket at mange landsbyer i Alaska mangler politibeskyttelse.

New Yorker-journalisten Ben Taub fikk pris for sin reportasje om en mann som ble kidnappet, torturert og holdt som fange på Guantanamo i mer enn ti år.

Hongkong-bilder

Nyhetsbyrået Reuters mottok en av fotoprisene for bilder tatt av de enorme protestene som har herjet Hongkong siden i fjor sommer.

Channi Anand, Mukthar Khan og Dar Yasin fra nyhetsbyrået AP vant på sin side i reportasjefotografi-kategorien for sine bilder fra livet i konfliktfylte Kashmir.

Publisert:
  1. Pulitzer-prisen
  2. Journalistikk

Mest lest akkurat nå

  1. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  2. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  3. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

  4. Rennfast: – Løftebrudd om bergingsbil

  5. Uhrenholdt Jacobsen & co tapte voteringen: – Det er ingen tvil om at det blir press på utøverne

  6. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til