Kongens gull til Gunnar Eide

Impressario Gunnar Eide ble torsdag tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull for sin langvarige innsats for kultur og underholdning til glede for hele befolkningen.

  • Hjørdis Ånestad Tiltnes
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 17 år gammel

Fortjenstmedaljen ble overrakt av fylkesmannen i Oslo og Akershus, Hans Røsjorde, og høytideligheten fant sted under en tilstelning på Grand Hotel, der den 83 år gamle Eide var omgitt av familie, venner og kolleger. Han har vært gift med sin kjære Lillemor i 57 år, og sammen har de datteren Siri, gift med Jon Rønne, og de voksne barnebarna Karoline og Paal. I sin takk understreket han at familie og kolleger hadde sin del i æren, for uten dem ville han aldri ha oppnådd det han hadde gjort.

Eide er født i Stavanger, og han hadde et allsidig virke innen kultur og underholdning her før han flyttet til Oslo og startet sin impressariovirksomhet i hovedstaden i 1963.

I sin tildelingstale kom fylkesmann Røsjorde inn på at Eides revyvirksomhet var blitt stanset av okkupasjonsmakten under krigen, med andre ord at et kunstnerisk sverd kan ramme en jernhæl. Senere brakte Eide verdensberømte artister til norske scener til glede for et stort publikum, ja for hele det norske folk.

Høytideligheten ble avsluttet med at Karin Seljø Haugland leste diktet «Vilje» av Per Sivle.

hjordis.aanestad.tiltnes@ aftenbladet.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dropper solcellene etter kommunens siste vedtak: – Panelene ligger i kjelleren og er til salgs

  2. Aftenbladet avslører: Viking har brutt idrettens regelverk i Berntsen-saken

  3. «Hæ, har dere flyttet dit?» spør folk. Nå har hjemmet deres vunnet arkitekturpris.

  4. 322 nye koronasmittede siste døgn

  5. Politiet har frigitt navnet på mannen som døde i trafikk­ulykken på Buevegen

  6. Trumps koronarådgiver trekker seg