• Hver fredag slippes tusenvis av låter og album. Vi har samlet de ferskeste (og frekkeste) lokale og nasjonale høydepunktene til deg her <3 Spillelisten i Spotify ligger i bunnen av saken.

  Av Tor-Arne Vikingstad, Stella Marie Brevik og Leif Tore Lindø
 • Stella anbefaler: Yodude/Heybro – Mercedes Benzo

  Oslo-bandet slipper i dag sitt andre album, «Windows-enga». Blant sporene finner vi «Mercedes Benzo». En norskspråklig rockelåt pakket inn i et svevende gitarspill à la The War on drugs. En røff vokal sørger for motsetninger, og resultatet er en vakker nostalgi-tripp.

 • Tor-Arne anbefaler: Silver Lining – Go Out Nowhere

  Norsk americana nærmer seg verdenstoppen. Med medlemmer fra kritikerroste The Northern Belle og Louien, er tittelsporet fra det kommende andrealbumet til Silver Lining en drøm av en låt, som oser overskudd og kjærlighet for sjangeren.

 • Leif Tore anbefaler: Beyoncé – Be Alive

  En silkestemme på toppen av en ganske hard produksjon. Beyoncé synger, som alltid, fantastisk, i denne sangen fra filmen «King Richard». Nysoul, litt skitten hiphop og korister til å dø for.

 • Tor-Arne anbefaler: Lekende Lett – Late Som

  Norges kanskje mest usannsynlige rapduo seiler og leverer igjen. Den tiende låten er kanskje den beste hittil, eller i det minste den som reflekterer både nisjen og navnet de behersker så umåtelig bra.

 • Stella anbefaler: Honningbarna – Passasjer

  Honningbarna kommer snart med nytt album og «passasjer» er første smakebit på «Animorphs». «Passasjer» ber oss tenke over tingenes tilstand, bli litt sinna – kanskje på oss selv? De siste singlene flørtet med et mykere lydbilde, men her møter vi bandet i velkjent, deilig stil: De byr opp til kaos og moshpits, men har full kontroll. Vokalist Edvard Valberg sparer på lite.

 • Leif Tore anbefaler: Thomas Dybdahl/Amanda Tenfjord – Promises

  Frekk liten sak skrevet av Tenfjord, Dybdahl, Håvard Rosenberg og Tonning Meling Helgø. Sangen er deilig seig, de synger strålende og produksjonen er lekende og fin.

Her har vi samlet låtene i ei litta spilleliste. Oppdateres ukentlig:

Mest lest akkurat nå

 1. Nord-Jæren: 119 nye smitte­tilfeller

 2. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning

 3. To biler involvert i trafikkulykke

 4. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 5. Resultatene i stor fedme­studie over­rasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere

 6. Regjeringen vil skjære gjennom ved korona­krangel på Nord-Jæren