Tom Cruise-filming på Preikestolen utsettes

«Mission Impossible»-stjernen er på sykehus etter å ha brukket ankelen i et stunt under opptak i London. Det norske produksjonsselskapet åpner for å filme på Preikestolen om vinteren.

 • Cornelius Munkvik
  Journalist
 • Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Aftenbladet erfarer at opptakene til «Mission Impossible 6» på Preikestolen utsettes i minst to måneder som følge av at Tom Cruise har skadet ankelen.

SE HENDELSEN HER

Filmstjernen ble skadet da han i forbindelse med opptak til «Mission Impossible 6» skulle hoppe mellom to bygninger. Ifølge Mail Online, som har omtalt arbeidsulykken, hoppet Cruise for kort slik at han traff den andre bygningen forkjært.

Les også

– Cruise på Preikestolen vil lokke flere filmfolk

Forsand kommune har gitt Truenorth Norway og Jupiter Springs Productions Limited dispensasjon til å stenge Preikestolen for allmennheten i perioden 20.-28. september. Nå må datoen for stengingen etter alt å dømme flyttes.

Les også

Tom Cruise og Mission Impossible på Preikestolen

I en pressemelding opplyser Audun Rake, som er daglig leder i Stiftelsen Preikestolen, at Truenorth AS, den norske tilretteleggeren, opplyser at hovedrolleinnehaveren i filmen har skadet seg i et stunt under opptak i London.

Han har brukket ankelen og er innlagt på sykehus. Hele prosjektet er av den grunn satt på vent til han kan delta igjen. Det går minst to måneder», heter det i pressemeldingen.

«Scenene fra Preikestolen skal med i filmen, der er det ingen forandring. Men når det blir, det er det altfor tidlig å si noe om nå», skriver Rake videre.

Den til nå annonserte perioden for opplegget på Preikestolen, 18.-28. september, er etter dette «frigitt», heter det i pressemeldingen.

Ifølge produsent Per-Henry Borch i produksjonsselskapet Truenorth Norway er det foreløpig umulig å si når filmingen av scenene på Preikestolen vil kunne starte. Det er Truenorth som har levert søknaden om å spille inn filmen «Gemini» på Preikestolen på vegne av filmens amerikanske produksjonsselskap. Etter hva Aftenbladet erfarer, er «Gemini» arbeidstittelen til «Mission Impossible 6».

– «Gemini» er et enormt stort prosjekt, og det som skal skje i Norge er bare en bitteliten del av det hele. Utover at det er minst to måneder til innspillingen kan starte igjen, vet vi ingenting, sier Borch.

Han tror imidlertid ikke at årstidene vil ha noe å si for når innspillingen kan komme i gang.

– Med så lite snø dere har i Rogaland, blir det ikke noe problem. Værhardt kan det jo være hele året. Kommer det snø, får vi bare koste den bort, sier han spøkefullt, og legger til:

– Blir det innspilling om vinteren, betyr det bare kortere innspillingsdager.

– Betyr det at de vil trenge flere dager?

– Det vet vi heller ikke. Det positive med å spille inn om vinteren er at det er en sesong med mye mindre aktivitet i området. Det kan bidra til å markedsføre Preikestolen som et helårsturistmål, slik at ikke «alle» kommer i august.

– Kommer det til å være uproblematisk å få landingstillatelser og tillatelse til å stenge av området på et nytt tidspunkt?

– Det blir en skjønnssak, men jeg går ut fra at både stiftelsen og Forsand kommune har forståelse for hvorfor vi må flytte innspillingen. Og jeg går ut fra at jo senere det blir på året, jo bedre er det for dem, sier Borch.

Publisert:

Tom Cruise på Preikestolen

 1. Tom Cruise kan returnere til Vestlandet

 2. «James Bond» får 47 millioner for å spille inn i Norge

 3. Ble presset av filmcrew til å doble antall klatretak på Preikestolen

 4. Rapport om filminnspillingen på Preikestolen: - Vi leide ut sjela i noen uker

 5. Håper å få vist «Mission Impossible» på Preikestolen

 6. Cruise-premiere på Preikestolen?

 1. Tom Cruise på Preikestolen
 2. Tom Cruise
 3. Preikestolen
 4. Film
 5. Forsand kommune