Buffy på nye eventyr

Det blir nye slag og spark fra den populære vampyrjegeren kjent fra tv-serien «Buffy – vampyrenes skrekk». Kult-serien fortsetter der den slapp – som tegneserie.

  • Victoria Engen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Basert på den populære B-filmen «Buffy – The Vampire Slayer», ble tv-serien med samme navn et kult-fenomen. Sarah Michelle Gellar banket vampyrer og demoner i stor stil, helt til serien kom til sin slutt med en stor finaleepisode i sesong syv.

Tre år etter kommer mannen bak grøsser-eventyrene, Joss Whedon, tilbake med en tegneserie basert på tv-serien.

– Vi kaller det sesong åtte og fortsetter der sesong syv avsluttet, sier Whedon til Entertainment Weekly. Ideen til tegneseriebøkene kom fra et fallert prosjekt.

– I utgangspunktet skulle vi lage tv-filmer av serien, men vi fikk aldri nok midler til at det ble et realistisk prosjekt.

– Men, det fikk meg til å fundere på hva som skulle skje i framtiden til de forskjellige karakterene. Jeg innså at det var mye å fortelle, og at det kunne bli til en veldig artig tegneserie.

En blanding av lett grøss og komedie kjennetegner serieskaper Joss Whedons arbeid. Første hefte av tegneserien skal etter planen utgis i mars.

Fortsettelse følger

– I fortsettelsen må Buffy hanskes med konsekvensene av at hun har gitt superkrefter til tusenvis av unge jenter, samtidig som hun må bekjempe ny ondskap, sier Whedon til EW. Han lover mye action og mye tørr humor.

Den gamle vennegjengen til Buffy, med Xander og Willow i spissen, skal også være med på nye eventyr i tegnet format.

I siste episode av «Buffy» ble hennes hjemby Sunnydale senket i jorda etter et apokalyptisk slag mot slemmingen «The First». Deretter dukket Buffy sin karakter jevnlig opp i spin-off serien «Angel», basert på en av vampyrene i serien om den unge ondskapsbekjemperen. Tegneserien skal holde seg innenfor handlingen satt i begge seriene.

Publisert:
  1. TV

Mest lest akkurat nå

  1. Sirdal-saken: Kommunen brøt loven da de ville tvangsinnlegge gravid kvinne

  2. Trafikkuhell i Oalsgata

  3. Måtte vente i timevis for legetilsyn til sønnen (13 måneder): – Det var skikkelig skremmende

  4. 474 nye koronasmittede registrert siste døgn

  5. Sykkelritt sperret be­boere inne i time­vis i helgen

  6. Noen pensjonister spiller golf. Terje Sjeggestad (70) venter barn – igjen