Friskt asiatisk

Noodle Noodle i Magasin Blå tilbyr autentiske asiatiske smaker i en litt trist ramme.

 • Harald Birkevold
  Harald Birkevold
  Kommentator
Publisert: Publisert:

Lokalene er hva de er: En krok i den travle førsteetasjen i Magasin Blå, rett ved siden av Kiwi-butikken. Altså er ikke Noodle Noodle stedet for langsomme, romantiske middager, men snarere et sted som tilbyr en kvikk matbit for folk i farta. Eierne har sørget for en autentisk asiatisk feeling likevel, blant annet ved hjelp av en åpen kjøkkenløsning à la gatekjøkken.

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Menyen er relativt rikholdig, med et bredt utvalg nudle-retter, salater, risretter og supper. Flere retter er glutenfrie, og det finnes flere vegetariske alternativer. I tillegg finnes en egen sushi-meny, men da vi var innom en sen ettermiddag, var det ikke mer sushi igjen. Uansett var det ikke sushi vi ville ha.

Ledsageren gikk for en biffsalat mens jeg bestilte sprøstekte nudler med svinekjøtt. I tillegg ville jeg ha en siderett, frityrstekt blekksprut med jalapeño— og koriander-dip. Man bestiller og betaler ved disken, og den vennlige betjeningen forklarte at det ville bli litt ventetid, siden rettene lages fra grunnen av. Ca et kvarter, faktisk. Men det var det jo ingenting å si på.

(Fortsetter nedenfor bildet)

bilde.JPG

Spennende drikke

Noodle Noodle har ikke skjenkebevilling, men kan likevel varte opp med spennende alternativer til vann eller brus. Vi prøvde Sprite som var piffet opp med fersk ingefær og sitrongress. Utseendemessig ikke en innertier, men smaken var fortreffelig. Og vi var enige om at dette er et spennende utgangspunkt for en drink, for eksempel med en vodkashot. Du kan også få lassi, en miks av yoghurt, melk og mango som virker avkjølende og passer godt med kryddersterk mat.Den frityrstekte blekkspruten (fire biter) kom enkelt garnert med snittet rød chili og en liten klatt koriander— og jalapeño-pure med en nydelig, intens grønnfarge og en like intens smak. Frityr-røren var sprø og delikat, og blekkspruten var mør og god. Vi stusset likevel litt over at det hele ikke var sterkere på smak siden retten var utstyrt med the chilier i menyen. Dette burde etter vår mening innebære mer kick i smaken, men som så mange andre "etniske" spisesteder har vel Noodle Noodle kapitulert for de sarte smaksløkene til norskinger som synes det er i overkant frekt med litt karri i den hvite sausen.

Enorm salat

Biffsalaten var diger, med gode, friske og sprø salatblader og urter (blant annet koriander), generøse biter av pære og bønneskudd. Biffen var medium stekt som bestilt og var overhelt med en blanding av korianderpure, sesamfrø og en soya/ingefærbasert dressing. Godt.

De sprøstekte nudlene ble presentert på en avlang tallerken sammen med salatblader til å pakke inn maten i på vietnamesisk maner. En typisk "tørr" nudelrett som egentlig er best å kombinere med en mer flytende siderett. Det var litt vanskelig å spise uten å søle fordi den smale tallerkenen med lave kanter lot biter av nudler og smuldret svinekjøttdeig rømme til alle kanter ved den miste bevegelse med bestikket. (Du kan selvsagt velge mellom vestlig bestikk og pinner).

Noodle Noodle er som sagt ikke et sted man slår seg til for å spise i timesvis. Etter vår mening er tilbudet bredt nok, og maten god nok, til at stedet er et godt lunsj-alternativ for dem som liker spenstige asiatiske smaker. Et tips kan være å introdusere et par retter som faktisk ER sterke. Prisnivået er omtrent på linje med andre typiske lunsjsteder i Stavanger: Egentlig alt for dyrt, men i Stavanger slipper man av en eller annen grunn unna med det. Vi betalte snaut 500 kroner for to hovedretter, en siderett og to glass brus.

Publisert:

Spise ute

 1. «Tapas er det ikke, men det er gode småretter»

 2. Helt greit på Hauen

 3. Denne nykommeren er blant byens aller beste spisesteder

 4. «ReNaa i nye, lekre omgivelser byr på en unik restaurantopplevelse, et minne for livet»

 5. Anonym Michelin-inspektør: Slik jobber vi og slik unngår vi å bli avslørt

 6. «Café Sting er et veldig bra utested, men noe mat-tempel er det ikke»

 1. Spise ute
 2. Restaurantanmeldelse
 3. Anmeldelse