Ektepar fikk krimpris i Randaberg

Kurt Aust og Kim Wessel fikk torsdag kveld Sølvkniven 2019 for sin roman Udyr. Prisen ble delt ut under krimfestivalen i Randaberg; Blodig alvor i landsbyen.

Publisert: Publisert:

Kurt Aust og Kim Wessel fikk Sølvkniven av festivalsjef Simen Ingemundsen.

  • Aftenbladet
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Prisen ble delt ut for andre gang, og de nominerte var Jørn Lier Horst: Det innerste rommet, Myriam H. Bjerkli: Stella Polaris og altså Aust/Wessel.

I sin begrunnelse skriver juryen at portrettet av bokas hovedperson gir et godt innblikk i en tøff og taus manns sorg. Den beskriver en mann som ikke alltid har hatt et like godt forhold til sine nærmeste. Boka skiller seg imidlertid fra mesteparten av annen norsk krimlitteratur ved at denne hovedpersonen beveger seg inn på et for oss lesere mer fremmed territorium. Vi møter legen Axel Anker som i en alder av 60 år drar på safariferie i Maasai Mara i Kenya. Snart virvles han inn i et drama med krypskyttere og naturvernere i hovedrollen.

Juryen framhever også bruken av swahiligloser, afrikanske visdomsord og beskrivelser av masaikulturen - dette er glimrende formulert og gjort på en respektfull måte.

Juryen har bestått av Aud Jorunn Aano, Anders Jaarvik, Ida Hovland Gabrielsen og festivalsjef Simen Ingemundsen. Prisen er utformet av Smed Kristiansen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 60-åring kjørte gjennom bomringen med tildekkede skilt

  2. Så dypt skal det være under stupebrett

  3. 100 restauranter konkurs som følge av korona

  4. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

  5. Tilsto både narkotika, tyveri og våpen. I tingretten ble han frifunnet for alt

  6. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  1. Roman
  2. Krimlitteratur