Gode strømmetall for Festspillene

På siste festivaldag har Festspillene i Bergen registrert nærmere 450 000 strømminger – i 116 land.

Griegs pianokonsert i a-moll kalles gjerne for Festspillenes signaturverk, og i år var solisten Víkingur Ólafsson med på notene – fra Reykjavik. Foto: Thor Brødreskift

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Nå er vi slitne, takknemlige og mest av alt utrolig glade for å ha gjennomført et ganske annerledes festspill, hilser Festspilldirektør Anders Beyer via pressemeldingen.

Årets festspill har utspilt seg på internett, og de strømmede konsertene har vært uten publikum i salen, grunnet smittevern. Sammen med konsertene til Einar Selvik, samt Bergen Filharmoniske Orkester med Víkingur Ólafsson og Edvard Grieg Kor, er åpningskonserten et av de mest sette arrangementene hittil.

– At vi har nådd bredt ut internasjonalt er svært gledelig. Samtidig vet vi godt at strømmetall ikke er det samme som publikumstall eller antall solgte billetter, like lite som å se en konsert via en skjerm er det samme som å oppleve den i salen, sier festspilldirektøren videre.

Rundt 230 artister har bidratt til årets festspill.

Onsdag 3. juni er det klart for avslutningskonserten med Oslo-Filharmonien og Leif Ove Andsnes.

– Jeg er ydmyk og glad over at våre støttespillere raskt så verdien i et annerledes festspill, og uten deres vedvarende støtte ville resultatet ha blitt noe ganske annet, understreker Beyer avslutningsvis.

Publisert:
  1. Festspillene i Bergen
  2. Strømming

Mest lest akkurat nå

  1. Storaksjonærer slår ring rundt Berntsen: - Klønete og uverdig

  2. Han er 20 år, singel og tror dette løftet kan være et godt sjekketriks

  3. Fant minst 340 døde griser under «forferdelige» forhold

  4. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

  5. Jensen og «Batty» overtar som likestilte hovedtrenere

  6. Klinikk­sjefen ved SUS fikk korona. Nå tar han et oppgjør med korona­skam